SzaboTimea_hirlevel
Megosztás
2020.5.28. |

 

 

Kedves Barátaink!
 
Az elmúlt két hétben a magyar kormány elrendelte a korlátozások enyhítését mind vidéken, mind a fővárosban. Orbán Viktor a koronavírus-járvány első hulláma után hiába próbálja sikerként elkönyvelni a védekezést, a Párbeszéd rávilágított az elmúlt hetek bicskanyitogató visszásságaira. Szabó Tímea társelnök megrázó videót készített egy megözvegyült asszonnyal, akinek férje Kásler Miklós miniszter kórházkiürítésének lett az áldozata, a párt országgyűlési képviselői pedig a parlamentben szembesítették a kormányt azokkal a felháborító intézkedéseivel, amelyeket a vírus elleni védekezés ürügyén hozott meg.
A videóért kattints a képre!

 
Terike történetét milliónyian nézték meg az országban. Az idős hölgy férjét a koronavírus elleni védekezésre hivatkozva hazaküldték életmentő műtéte előtt, majd otthonában elhunyt. Amellett, hogy az EMMI miniszterének semmiféle mentsége nem lehet arra, hogy fekvőbetegek tízezreit küldte otthoni gondozásba, Kásler Miklósnak volt mersze a héten azt nyilatkoznia, hogy „ilyen utasítás soha nem hangzott el”.
Kásler Miklósnak azonnal le kell mondania!
ORSZÁGOS AKCIÓVÁ VÁLT A PÁRBESZÉDES MASZKOK KÉSZÍTÉSE!

Aki varrni tud, önkéntesként segíthet a szájmaszkok készítésében!

Akinek felesleges anyaga van, elküldheti nekünk!

Akinek pedig módja van rá, anyagilag támogathatja országos szájmaszk készítő akciónkat!

Köszönjük mindenkinek!

Eddig több száz méter anyagból 1400 szájmaszkot készített a 14 önkéntes varrónőből álló Párbeszédes csapat.
A szájmaszkok készítése tovább folytatódik!   

A gyártáshoz szükséges alapanyagok beszerzését
ezen a linken támogathatod! 
(Közlemény rovat:Tenni kell!)

Ha bekapcsolódnál a maszkok varrásába, vagy felesleges anyagod van otthon, klikk ide

KÖSZÖNJÜK!
A videóért kattints a képre!

Mára a napnál is világosabb, hogy az elhanyagolt állami kórházak a koronavírus-járvány legfőbb gócpontjai. Ez persze nem meglepő, mert az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben a magyar emberek egészsége helyett a baráti oligarchák gazdagodását és a miniszterelnök hobbijának megvalósítását helyezte előtérbe. Ma Magyarországon az egészségügyet kizárólag az ott dolgozók áldozatos munkája tartja életben, miközben az emberek rettegnek kórházba menni, és tragédiák sora következik be az eszement kormányzati döntések miatt. A magyar emberek nem lehetnek Orbán és Kásler játékszerei!
 
Tordai Bence azonnali kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez, hogy magyarázza meg, miért Magyarországon a legrövidebb az Európai Unió tagállamai közül az álláskeresési járadék folyósítási időtartama. Egy ilyen válság esetén százezrek megélhetése kerül veszélybe, akiket három hónapnyi, az átlagkereset felét sem elérő jövedelemmel nem lehet megmenteni. Ha a kormánynak valóban minden egyes magyar élete számít, sürgősen változtat az álláskeresési járadék mennyiségén és folyósításának időtartamán!
    Hűtlen kezelés gyanúja miatt tesz feljelentést V. Naszályi Márta polgármester és az I. kerület a Red Bull Air Race versenyek közterület-használati kedvezményei ügyében. A rendezvénysorozat közterület-használati díjának elengedésével a számítások szerint minimum 135 millió forinttal károsította meg 2015 és 2018 között az előző fideszes önkormányzati vezetés az I. kerületet.
    Ferenc pápához hasonlóan a Párbeszéd is úgy gondolja, hogy valódi változásokra van szükség, az alapjövedelem bevezetése pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy végre kiszolgáltatottság nélküli élet és az emberi méltóság kerüljön a középpontba.
    Válságkezelő alapjövedelem petíciót indítottunk!

    KATTINTS A KÉPRE ÉS ÍRD ALÁ TE IS!

     
    Igaz, már öt éve kampányolunk a minden magyar állampolgárnak járó, havi százezer forintos alapjövedelem bevezetése mellett, de a koronavírus-helyzetben ez még aktuálisabb, mint valaha. A havi százezernél kevesebbet kereső felnőttek jövedelmeit, nyugdíját vagy támogatásait az államnak kellene kiegészítenie százezer forintra, a gyermekek után járó családi pótlékot és szja-kedvezményt pedig ötvenezer forintra.

    A támogatást a törölt vagy elhalasztott állami beruházásokra szánt költségvetési források, az ötszázmillió forintot meghaladó vagyonokra kivetett 1 százalékos adó és egy, a milliós nagyságrendű fizetésekre kirótt magasabb adókulcs segítségével kellene finanszírozni.

    A válságkezelő alapjövedelem a munkanélkülieken, a szociális támogatásból élőkön, a felsőoktatásban tanulókon, a közfoglalkoztatottakon, a katás vállalkozókon, a megváltozott munkaképességűeken, az öregségi nyugdíjban részesülőkön és a kizárólag gyesre jogosult nőkön is segítene. 

    ALÁÍROM A PETÍCIÓT

    Ha szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson az alapjövedelemmel kapcsolatos kampányunk, és részt is vennél annak népszerűsítésében, akkor jelentkezz itt

    CSATLAKOZOM

    Már készülnek a Párbeszédes szájmaszkok! Támogasd itt!
    SZÁMÍTUNK RÁD!

    Mi, párbeszédesek olyan országot szeretnénk építeni, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, hanem ahol MINDENKI SZÁMÍT!

    Ha szeretnéd, hogy a  kormány propagandaháborúja és médiauralma ellenére a Párbeszéd üzenetei eljussanak az emberekhez, hogy minél többen megtudhassák: van alternatíva, van kiút, van egy másik Magyarország, akkor támogasd a Párbeszédet és csatlakozz hozzánk:
    Csatlakozz hozzánk!
    Támogasd a Párbeszédet!
    Iratkozz fel a hírlevélre!