parbeszed_hirlevel
Megosztás
2020.6.11.


 
Kedves Barátaink!
 
Az elmúlt két hétben korlátozásokkal ugyan, de lassan Budapesten is visszaállt minden a régi kerékvágásba. A kormány továbbra is győzelemről beszél, a felhatalmazási törvény visszavonásáról szóló törvényjavaslat azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a járványhelyzet továbbra is csak egy ürügy a Fidesz hatalmának bebetonozására. Megismerhettük a 2021. év költségvetésének tervezetét is, amely teljesen ellehetetlenítené az önkormányzatokat, ezért V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere és a Párbeszéd alpolgármesterei közös sajtótájékoztatón adtak hangot elégedetlenségüknek. 
 
A videóért kattints a képre!

VITA A PARLAMENTBEN
 

Szabó Tímea a parlamenti azonnali kérdések órájában kérdezte Orbán Viktort az egészségügy átvilágításával és Kásler Miklóssal kapcsolatban. Felszólalásában megjegyezte, hogy érthetetlen, miért a belügyminisztert bízták meg az egészségügy átvilágításával, miközben tétlenül nézik Kásler Miklós ámokfutását, akinek utasításai nyomán súlyos betegek ezreit küldték haza a kórházakból, amelynek következtében többen meghaltak vagy maradandó egészségkárosodást szenvedtek.
 
KÖSZÖNJÜK NEKTEK, SZUPERHŐSÖK!
A Párbeszéd 3 napos pihenésre vár 35 egészségügyi és szociális intézményben dolgozó családot, hogy köszönetet mondjon az elmúlt hónapok áldozatos munkájáért!

A Párbeszéd politikusai és aktivistái szeretnék meghálálni az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozó szuperhősöknek azt az emberfeletti munkát, amellyel a koronavírus-járvány alatt is fáradhatatlanul harcoltak értünk és szeretteinkért. Egy tagunk felajánlása nyomán 35, elsősorban kisgyerekes családot szeretnénk vendégül látni a dombóvár-gunarasi Hotel Európában 2 éjszakára, félpanzióval. Legfőképpen olyan családok jelentkezését várjuk, amelyekben egy vagy két ember is a frontvonalban dolgozta végig az elmúlt 3 hónapot, és kevés lehetőségük van arra, hogy szeretteikkel, gyermekeikkel együtt kipihenjék a fáradalmaikat. 

Ha te ilyen egészségügyi vagy szociális dolgozó vagy, esetleg van szuperhős ismerősöd, írj a koszonjuk.a.hosoknek@parbeszed.net címre. Kérjük, a levélben mutatkozz be röviden, és írd le, hogyan segítetted a betegek gyógyulását az elmúlt hónapokban!

A sajtótájékoztatóért kattints a képre!

FEJEZZE BE ORBÁN VIKTOR A POLITIKAI BOSSZÚHADJÁRATOT!

Az I. kerület párbeszédes vezetője, V. Naszályi Márta és a Párbeszéd alpolgármesterei közös sajtótájékoztatót tartottak, így tiltakoztak a 2021-es költségvetés tervezete ellen. A kormány által beterjesztett költségvetés a bosszú költségvetése, amelynek valódi célja nem a járvány elleni védekezés, hanem kicsinyes bosszú, amellyel a Fidesz nemcsak a fejlődés lehetőségét veszi el a településektől, de nyilvánvaló célja, hogy bedöntse és teljesen működésképtelenné tegye az ellenzéki önkormányzatokat.
 
A konferenciáért kattints a linkre!
 
TRIANON 100
A Párbeszéd online konferenciát szervezett Trianon 100. évfordulója alkalmából Parászka Boróka újságíró, Nyáry Krisztián irodalmár, Ravasz Ábel szociológus és Kocsis-Cake Olivio részvételével. A beszélgetést Szücs Balázs református lelkész, Erzsébetváros párbeszédes egyházügyi- és civil alpolgármestere moderálta.
    A videóért kattints a linkre!
     
    TRIANON AZ IGAZSÁGTALANSÁG SZINONIMÁJA
    Az évforduló alkalmából Zuglóban elültettük az emlékezés fáját is, amelyre Tordai Bence nemzeti színű szalagot kötött. Beszédében elmondta, hogy Trianon legfőbb üzenete az, hogy nem lehet embereket kirekeszteni a nemzetből, ám a kormány mégis évek óta ezt teszi: összetartozásról beszélnek, miközben a kormányzati tevékenység tíz éve ellenségképek gyártásával telik. 

    A Párbeszéd önkéntesei által ültetett Trianon-emlékfa egyben a Párbeszéd Zöld Programjának is fontos szimbóluma.

    ZÖLDÜLJÖN AZ ORSZÁG!
     
    Támogasd IDE KATTINTVA a Párbeszéd Zöld Programját! (A közlemény rovatba kérjük, írd bele: Zöld Program)
      A Republikon Intézet friss kutatásából megtudhattuk, hogy a Párbeszéd szavazói között kiemelkedő arányban vannak a nők. Ez is mutatja, hogy jó úton haladunk, hiszen a kezdetek óta elkötelezettek vagyunk a feminista zöldbaloldali politika és a nemek közötti egyenlőség előremozdítása mellett.
      Jelen című új közéleti hetilap első számában a Párbeszéd által szervezett alapjövedelem-konferenciáról is szó esett, az eheti számban pedig többek között az egészségügyről születtek nagyszerű írások. 
      Továbbra is készülnek a Párbeszédes szájmaszkok! Támogasd itt!
      Válságkezelő alapjövedelem petíciót indítottunk!

      KATTINTS A KÉPRE ÉS ÍRD ALÁ TE IS!


       
      Igaz, már öt éve kampányolunk a minden magyar állampolgárnak járó, havi százezer forintos alapjövedelem bevezetése mellett, de a koronavírus-helyzetben ez még aktuálisabb, mint valaha. A havi százezernél kevesebbet kereső felnőttek jövedelmeit, nyugdíját vagy támogatásait az államnak kellene kiegészítenie százezer forintra, a gyermekek után járó családi pótlékot és szja-kedvezményt pedig ötvenezer forintra.

      A támogatást a törölt vagy elhalasztott állami beruházásokra szánt költségvetési források, az ötszázmillió forintot meghaladó vagyonokra kivetett 1 százalékos adó és egy, a milliós nagyságrendű fizetésekre kirótt magasabb adókulcs segítségével kellene finanszírozni.

      A válságkezelő alapjövedelem a munkanélkülieken, a szociális támogatásból élőkön, a felsőoktatásban tanulókon, a közfoglalkoztatottakon, a katás vállalkozókon, a megváltozott munkaképességűeken, az öregségi nyugdíjban részesülőkön és a kizárólag gyesre jogosult nőkön is segítene. 

      ALÁÍROM A PETÍCIÓT

      Ha szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson az alapjövedelemmel kapcsolatos kampányunk, és részt is vennél annak népszerűsítésében, akkor jelentkezz itt

      CSATLAKOZOM

      SZÁMÍTUNK RÁD!

      Mi, párbeszédesek olyan országot szeretnénk építeni, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, hanem ahol MINDENKI SZÁMÍT!

      Ha szeretnéd, hogy a  kormány propagandaháborúja és médiauralma ellenére a Párbeszéd üzenetei eljussanak az emberekhez, hogy minél többen megtudhassák: van alternatíva, van kiút, van egy másik Magyarország, akkor támogasd a Párbeszédet és csatlakozz hozzánk:

      Csatlakozz hozzánk!
      Támogasd a Párbeszédet!
      Iratkozz fel a hírlevélre!