Megosztás
2020.5.5. |

Mi újság, Párbeszéd? – 2020. április 23.

 

Kedves Barátaink!
 
Az elmúlt hetek megmutatták, hogy az Orbán-kormány számára a koronavírus-helyzet is csak egy lehetőség a saját hatalmának növelésére. Az önkormányzati bevételek elvétele, illetve a felhatalmazási törvény mellett több megmagyarázhatatlan intézkedést is tettek, úgy, mint a több tízezer fekvőbeteg hazaküldése vagy az érettségi megtartása a járvány tetőzésének másnapján. Arra viszont nincs szándék, hogy előrelépés történjen olyan, valóban életfontosságú ügyekben, mint az állásukat vesztett honfitársaink kisegítése vagy a lakosság tömeges tesztelése.
A Párbeszéd a nyilvánosság erejével mindennap felszólal ezen visszaélésekkel és mulasztásokkal szemben, hogy Orbán Viktor bűnei ne maradhassanak következmények nélkül.

Szabó Tímea és Falus Ferenc online fogadóórát tartott a koronavírus-helyzetről

A ti kérdéseitekre válaszolt Szabó Tímea és Falus Ferenc volt tisztifőorvos és kórházigazgató a Facebookon. A fogadóóra nagy sikert aratott, legalább ezren követték végig az egyórás beszélgetést. A megannyi ránk zúduló információ között most különösen fontos, hogy tisztán lássunk, ezt pedig olyan szakértők segítségével tehetjük meg, mint Falus doktor. A nagy sikerre való tekintettel, feltehetően jövő héten is megismételjük az eseményt, a részleteket Szabó Tímea Facebook-oldalán keressétek majd.
A PÁRBESZÉD SEGÍTI A JÁRVÁNY FRONTVONALÁBAN DOLGOZÓKAT
A kormá
ny sajnos nem tesz meg mindent azért, hogy a járvány által leginkább érintett honfitársaink hozzájussanak a szükséges védőfelszerelésekhez, tisztító- és fertőtlenítő szerekhez.
A Párbeszéd legújabb kampányában, ezért tisztító- és fertőtlenítő szerekre gyűjt és eljuttatja azokat a kórházakba és a szociális intézményekbe.


Most egy gombnyomással segíthetsz Te is!

Ha  úgy érzed, hogy Tenni kell,
ezen a linken támogathatod kampányunkat. 
(közlemény rovat: Tenni kell!)

 
Berki Sándor, a Párbeszéd Nógrád megyei elnöke Felcsútra látogatott, hogy megnézze, mi történik a Pancho Arénában, miközben a kórházainkból súlyos betegek ezreit küldik haza.
A Párbeszéd követeli a Mészáros Lőrinc-adó bevezetését, amellyel a milliárdosok vagyonának 1 százalékát a koronavírus-helyzet kezelésére fordítaná.
Követeljük Kásler Miklós lemondását, hiszen túlzó intézkedéseivel felelőtlen módon fekvőbetegek ezreinek életét veszélyezteti a kórházak kiürítésével. A koronavírus-válság kellős közepén, a húsvéti hosszú hétvége alatt pedig nem szégyellt politikai okokból eltávolítani megbecsült kórházigazgatókat.
Válságkezelő alapjövedelem petíciót indítottunk!

KATTINTS A KÉPRE ÉS ÍRD ALÁ TE IS!

 
Igaz, már öt éve kampányolunk a minden magyar állampolgárnak járó, havi százezer forintos alapjövedelem bevezetése mellett, de a koronavírus-helyzetben ez még aktuálisabb, mint valaha. A havi százezernél kevesebbet kereső felnőttek jövedelmeit, nyugdíját vagy támogatásait az államnak kellene kiegészítenie százezer forintra, a gyermekek után járó családi pótlékot és szja-kedvezményt pedig ötvenezer forintra.

A támogatást a törölt vagy elhalasztott állami beruházásokra szánt költségvetési források, az ötszázmillió forintot meghaladó vagyonokra kivetett 1 százalékos adó és egy, a milliós nagyságrendű fizetésekre kirótt magasabb adókulcs segítségével kellene finanszírozni.

A válságkezelő alapjövedelem a munkanélkülieken, a szociális támogatásból élőkön, a felsőoktatásban tanulókon, a közfoglalkoztatottakon, a katás vállalkozókon, a megváltozott munkaképességűeken, az öregségi nyugdíjban részesülőkön és a kizárólag gyesre jogosult nőkön is segítene. 

ALÁÍROM A PETÍCIÓT


Ha szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson az alapjövedelemmel kapcsolatos kampányunk, és részt is vennél annak népszerűsítésében, akkor jelentkezz itt

CSATLAKOZOM

Óvintézkedések a koronavírus megfékezése érdekében
 
Moss kezet rendszeresen és alaposan, legalább 20 másodpercig szappannal és folyóvízzel, vagy tisztítsd meg alkoholos kézfertőtlenítővel:
  • hazaérkezés után;
  • ételkészítés előtt és közben;
  • WC-használatot követően;
  • tüsszentés, köhögés, orrfújás után
  • beteggel érintkezés előtt és után;
  • állatokkal vagy állatok ürülékével való érintkezés után!
Szemhez, szájhoz, archoz ne nyúlj, illetve csak kézmosást követően!
Szellőztess rendszeresen!
Otthonodban tisztítsd a gyakran megérintett felületeket rutinszerűen (például: asztalok, ajtókilincsek, villanykapcsolók, fogantyúk, íróasztalok, WC-k, csapok, mosogatók és mobiltelefonok)!
Kerüld a nagy tömeget, zárt légterű helyiségeket!
Kerüld az érintkezést betegekkel, aki köhög, tüsszög, lázas – legyen bármilyen okból a betegsége (influenza, bakterális fertőzés, egyéb)!
Köhögéskor, tüsszentéskor használj papírzsebkendőt, amelyet használat után azonnal dobj el! Amennyiben erre nincs lehetőséged, ne a kezedbe köhögj, illetve tüsszents, hanem behajlított karod könyökhajlatába!
Amennyiben beteg vagy, tarts távolságot másoktól:
  • tartózkodj a másokkal történő szoros fizikai érintkezéstől;
  • lehetőleg használj külön WC-t és mosdót;
  • használj külön étkészletet;
  • használj külön törülközőt!
Amennyiben el kell hagynia otthonát, viseljen szájvédő maszkot, különösen fontos ez boltokban, tömegközelekedésen és más zsúfolt helyeken!
Már készülnek a Párbeszédes szájmaszkok! Támogasd itt!

Csatlakozz te is a Párbeszéd csapatához, és készítsünk együtt maszkokat!

Ha van varrógéped és szívesen beszállnál a maszkok otthoni készítésébe, jelentkezz itt! 

IGEN, SZERETNÉK ÖNKÉNTESNEK JELENTKEZNI

Az elkészült szájmaszkokat eljuttatjuk a koronavírus-járvány frontvonalába, oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A maszkok gyártásához szükséges
alapanyagok beszerzését
ezen a linken
támogathatod! Köszönjük!

(Közlemény rovatba:Tenni kell!)
SZÁMÍTUNK RÁD!

Mi, párbeszédesek olyan országot szeretnénk építeni, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, hanem ahol MINDENKI SZÁMÍT!

Ha szeretnéd, hogy a  kormány propagandaháborúja és médiauralma ellenére a Párbeszéd üzenetei eljussanak az emberekhez, hogy minél többen megtudhassák: van alternatíva, van kiút, van egy másik Magyarország, akkor támogasd a Párbeszédet és csatlakozz hozzánk:
Csatlakozz hozzánk!
Támogasd a Párbeszédet!