világkiállítás
Megosztás
2015.7.12. |

A Párbeszéd Magyarországért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul, mivel a teljes egészében állami tulajdonban lévő Carpathia Kft. rejtegeti a milánói világkiállítás előzetes költségvetését és a megvalósításának tételes költségeit.

 

A PM közérdekű adatigényléssel kérte a milánói világkiállítás tételes költségelszámolását, ám a törvényes válaszadási határidő rég letelt, válasz azonban nem érkezett.

Barabás Richárd, a PM szakszóvivője a párt nevében még május közepén levélben kért részletes elszámolást az építészszakma egységes tiltakozását kiváltó külleme és az expó témájára, a fenntartható mezőgazdaságra nem reflektáló tartalma miatt számos bírálatot kapott milánói pavilon magyar költségeiről Szőcs Géza kormánybiztostól.

A PM ezután az Emberi Erőforrások Minisztériumához intézett adatigénylést, amelyre az Emmi válaszában közölte: nem a szaktárca, hanem a Carpathia Nemzeti Kreatív Gazdaságfejlesztő és Innovációs Kft. a válaszadásra jogosult adatgazda. 

A PM ezután a Carpathia Kft. részére is benyújtotta az adatigénylését, ám onnan sem érkezett válasz mind a mai napig. A cég a törvényes határidő elmúltával sem adta ki a kért információkat.

A PM, ha szükséges, pert is indítva fog a végére járni a titkolózásnak a korrupciógyanús milánói pavilon ügyében. A magyar szavazóknak joguk van tudni, hogy mennyi adóforintjukba került a vitatott beruházás. 

 

Budapest, 2015. július 12.

 

 

PM Sajtó

 

(kép forrása: nyugat.hu)