Megosztás
2016.9.12. |

Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését és a jegybankelnök távozását sürgette a Párbeszéd Magyarországért hétfőn sajtótájékoztatón. 

  

    Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "sok más fideszes korrupt politikus" ellen is meg lehetne indítani a mentelmi jog felfüggesztését eredményező eljárást, de nem történik semmi. 

    Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy bár más magánéletéhez nincs közük, Matolcsy György jegybankelnök titkárnője "úgy kapott osztályvezetői fizetést, hogy nem volt mögötte valódi osztály", részt vesz a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak munkájában is, és az édesanyja is dolgozik a jegybanki alapítványoknak. A jegybanki alapítványok kifizetőhelyként működnek - jelentette ki, és felszólította Matolcsy Györgyöt, hogy mondjon le a posztjáról.

   A Párbeszéd Magyarországért szerint erkölcsileg és jogilag is összeférhetetlen, hogy Matolcsy György nemzetközi szakmai titkárként, valamint a PADI alapítvány kuratóriumi tagjaként is alkalmazta Vajda Zitát, ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést teszünk.

 

Budapest, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI)

 

Elég volt a fideszes maffiából!

Csatlakozz!