Párbeszéd
Megosztás
2017.7.17. |

Sztrájkoltak ma a közszolgálatban dolgozók, mert harmaduk 9 éve nem kapott béremelést. Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje leszámolna az életpálya-modellek megosztó fideszes gyakorlatával, visszaállítaná az egységes közalkalmazotti bértáblát, és komoly béremeléseket garantál, sőt: zuglói polgármesterként már idén is bérpótlékot, 15%-os béremelést és munkaszüneti napot adott a kerület dolgozóinak. 

A szakemberhiány miatt összeomlás szélén álló egészségügy, a túlterheltség miatt romló színvonalú oktatás, a megalázóan alacsony fizetések a kulturális és szociális szférában látványosan mutatják: a Fidesz bérpolitikája megbukott. Az életpályamodellekből kihagyott 200 ezer közalkalmazott illetménye ma nagyjából a 2008. évi háromnegyedét éri, így érthető és támogatandó a tervezett júliusi figyelmeztető sztrájk.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint vissza kell térni az egységes közalkalmazotti bértáblához. Az alapilletmény igazodjon a 2019-től nettó 150 ezer forintos minimálbérhez, és végre ismét a társadalmi hasznosság, ne pedig Orbán Viktor önkényúri kegye határozza meg a jövedelmeket a közszférában!

Karácsony Gergely nem a levegőbe beszél: Zuglóban idén saját forrásból 15%-os béremelést hajtottak végre, visszaállították a Fidesz által országosan eltörölt munkaszüneti napot a köztisztviselők napjára, és 20 ezer forintos bérpótlékot adnak a szociális szféra dolgozói számára.

 

Budapest, 2017. július 17.
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!