Mellár Tamás
Megosztás
2018.7.17. |

Mellár Tamás (Párbeszéd) szerint a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az ország versenyképességének javítását célzó 180 pontos csomagja nagyon jó helyzetértékelést ad, de nincs benne terápia, csak egy kívánságlistát tartalmaz. Nagyon hasonlít ez ahhoz, amit a Gyurcsány-kormány csinált a válság előtt, amikor 100 pontos meg 41 lépéses programot hirdetett meg úgy, hogy nem gondolta végig, mi kellene ahhoz, hogy ez megvalósuljon - értékelt.
    Közölte, három dolog hiányzik az MNB által készített dokumentumból, ezek nélkül nem lehet áttörést elérni a versenyképesség területén. 
    Kifejtette: a kormánynak szerinte minél hamarabb le kellene lépnie az illiberális állam útjáról, mert a gazdaságtörténet bizonyította, hogy sikeres fejlődés csak olyan országokban megy végbe, ahol a gazdasági és társadalmi intézmények befogadóak. Hozzátette: ki kellene egyezni a társadalommal, az egészségügyi és az oktatási reformok csak széles konszenzussal hajthatók végre. A déli és a keleti nyitás helyett vissza kell térni a Nyugathoz, 1100 év bizonyította, hogy ez sikeres - mondta Mellár Tamás.

 

MTI

 

Csatlakozz!