Megosztás
2013.10.7.

A felcsúti Orbán-birodalom építése folyamatosan zajlik: gyarapodnak a miniszterelnök által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány földterületei, megnyitotta kapuit a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, több milliárdos beruházással épül a Felcsúti „Aranycsapat” Labdarúgó Stadion, a miniszterelnök édesapjának birtokába került egy régi major és növekednek barátainak földterületei is. Nemrég az uradalom terepasztalára egy 600 milliós kisvasút nyomvonala is felkerült.

Fotó: Járdány Bence

Az Együtt – PM elfogadhatatlannak tartja, hogy ameddig nincs 500 millió forint a Pető Intézet megsegítésére, nincs pénz a hajléktalan emberek helyzetének megoldására, a gyermek éhezés felszámolására vagy az oktatás problémáinak finanszírozására, addig a kormány  a Bicske - Alcsútdoboz vasúti vonalra százmilliókat szán. Bár a vasútfejlesztés támogatandó, ez a vasútvonal egy egyáltalán nem reális idegenforgalmi elképzelés része, aminek előnyeiből a helyben lakó emberek ugyanúgy nem részesülnek, mint a polgármester állami földekre alapozott gyarapodásából.

Az Együtt – PM a Zéró Korrupció programjában olyan lépeseket hirdetett meg, amelyek kizárják az efféle feudális birodalomépítést. Ma, a parlamenti ülésnapon, egy játékvonatot ajándékozunk Orbán Viktornak és arra kérjük, hogy ha vasutakkal akar játszani, akkor inkább ezzel tegye és ne az adófizetők pénzéből építtessen magának egyet.

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szakpolitikusa 

   

 

Fotó: Járdány Bence

 

2013.10.07