tanszabadságot
Megosztás
2017.12.23. |

Adventi „ajándék” gyanánt egy pécsi, a Református Egyház fenntartásában működő iskola szakácsát – egy ötgyerekes családapát – elbocsátottak, miután felszólalt egy helyi tüntetésen. A Párbeszéd azért küzd, hogy az újévben már minden magyar iskolában érvényesüljenek az alkotmányos alapjogok: sem a társadalmi háttere, sem a véleménye miatt ne szenvedhessen kárt vagy hátrányt senki. Az egyházi iskolákra is ugyanazoknak a törvények vonatkoznak.

A pécsi református gimnázium szakácsaként dolgozott P. Horváth Tamás író. Egyik napról a másikra elbocsátották, miután beszédet mondott a civilek védelmében tartott tüntetésen. Az iskola igazgatója korábban Hoppál Péter volt, aki most a civilek elleni támadást vezényli a Fidesz részéről Baranyában; ő Putyin és a kötvény-bizniszben utazó Fidesz-közeli offshore lovagok helyi embere.

A Párbeszéd azért küzd, hogy senkit ne érhessen joghátrány szabad véleménynyilvánítása miatt és minden gyerek kapja meg az esélyt a továbbtanulásra, társadalmi háttértől függetlenül. Az államosított iskolákat visszaadjuk a helyi közösségeknek és a jövő tavaszi kormányváltás után az állami, illetve önkormányzati iskolákba járó tanulók után ugyanannyi állami támogatás fog járni, mint az egyházi iskolákba járók után. De mindenekelőtt igazságot szolgáltatunk mindazoknak, akiket a NER meghurcolt!

Budapest, 2017. december 23.
Dr. Erőss Gábor, a Párbeszéd elnökségi tagja, oktatási szakpolitikus

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!