Megosztás
2013.4.14.

 

 A Városliget átgondolatlan beépítése annak pusztulását jelenti. Az ide tervezett múzeumi negyed  nem járul hozzá a főváros fejődéséhez, csak egy már amúgy is túlhasznált területet terhel még jobban. A tervezett negyed helyszínét úgy kell kijelölni, hogy azzal elhanyagolt, barnamezős területek keljenek életre és vonják maguk után a környék fejlődését is. Egyébként azt sem tudni, hogy a százmilliárdos beruházás hogyan és miből lesz fenntartható.<--break->


A Párbeszéd Magyarországért támogatja, hogy a nehéz helyzetben lévő múzeumi szakma egy nagyvonalú állami beruházás révén új lendületet kapjon, és ezzel is erősödjön Budapest sokszínű és színvonalas kulturális élete. Azonban a 2015-ben 200 éves Városliget, a világ első közparkjának az állapota a túlhasználattól már most is erősen leromlott, pedig éppúgy kulturális örökségünk része, mint műemlékeink és múzeumaink. Beépítettsége a közparkoknál megengedettnek a másfélszerese, a mostani 4-6 milliós látogatottság pedig meg is duplázódhat.

Ünnepeljük meg az évfordulót a Liget felújításával és színvonalas fenntartásával! A Múzeumi negyed számára pedig a szakma bevonásával és társadalmi egyeztetéssel találjuk meg az ideális helyszínt!

Somfai Ágnes, a PM fővárosi önkormányzati képviselője