Tordai Bence
Megosztás
2017.4.24. |

A Párbeszéd feljelentésére mégis elindul a nyomozás a 4,5 milliárdos Századvég-botrányban, ahol hűtlen kezelés és csalás gyanúja merült fel. Hiába zárta le a rendőrség az ügyet, és utasította el a Fővárosi Főügyészség a Párbeszéd panaszát, a Legfőbb Ügyészségen végül úgy döntöttek: le kell folytatni a nyomozást. Vagy győzött a szakmaiság a politika fölött, vagy a Fideszen belüli leszámolásnak lehetünk tanúi.

Mellár Tamás, a Századvég korábbi vezetője korábban úgy nyilatkozott, a Századvég egy pénzmosoda, amin keresztül a Fidesz tanácsadóit fizetik. A Századvég informális vezetője és Orbán legfőbb tanácsadója pedig Habony Árpád, aki irritáló luxuséletmódjának forrásait nem tudta igazolni a NAV vagyonosodási vizsgálata során– állítólag többtízmilliós magánkölcsönökből tartja fent magát. A túlárazott, több ezermilliós tanácsadói kamuszerződések tehát valószínűleg a munkanélküli mágnás vagyonát gyarapítják.

A Párbeszéd nem nyugodott addig, míg minden jogi eszközt ki nem merítettünk: a feljelentés után szóbeli, majd írásbeli feljelentés-kiegészítést tettünk, a nyomozást lezáró döntés ellen pedig panasszal éltünk. A kitartó munka végül meghozta nem várt gyümölcsét: a Polt Péter-féle legfőbb ügyészségen egy ügyész nem félt meghozni a helyes döntést.

Akármi is legyen a háttérben, egy a lényeg: lehetőség nyílik arra, hogy a századvéges pénzmosoda leálljon, Habony és bűntársai pedig a bíróságon végezzék.

2017.04.24
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!