Megosztás
2014.9.9. |

Hétfőn a rendőrség „rémálomba illő támadást” hajtott végre az Ökotárs Alapítvány és a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (Demnet) irodáinál. Szabó Tímea társelnök keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, eljött az éberség ideje, meg kell szervezni a jogvédelem kis köreit.

    A PM képviselője kijelentette, hogy „Orbán állama büntetőállam”, úgy fogalmazott: olyan civilek ellen indult támadás, akik évtizedek óta csendben, a kormánytól függetlenül, de ha kellett, akkor a kormányt kritizálva végezték a munkájukat. Az Ökotárs és Demnet elleni támadás a magyar demokrácia és a jogállam elleni támadás - folytatta. Hangsúlyozta, hogy az Ökortárssal szemben korábban megfogalmazott hűtlen kezelésről szóló gyanút sem egy könyvvizsgáló cég, sem pedig a PSZÁF nem látta bizonyítottnak. „Orbánnak és verőlegényének, Lázár Jánosnak kétféle magyar állampolgár létezik. Az akit már megfélemlítettek, akik már behódoltak” és azok „akiket majd most kell megfélemlíteni, most kell megtörni” – jelentette ki.
    Az Együtt-PM meggyőződése, hogy eljött az éberség ideje, mert a jogainkat most már nem utólag kell megvédeni, hanem arra kell felkészülni, hogy mi lesz a kabinet következő lépése - fogalmazott. A büntető állam ellen meg kell szervezni a jogvédelem kis köreit, riadóláncot kell kialakítani – mondta. Hozzátette: a jogrendszer megszűnni látszik Magyarországon, „ezért nekünk kell kezünkbe vennünk a fellebbezés intézményeit”.
    Egyúttal felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy az „Orbánnal való szotyizás helyett” valóban függetlenként végezze a munkáját és védje meg a demokráciáért dolgozó civileket.
    Arra a kérdésre, hogy hogyan képzeli el a „jogvédelem kis köreinek” megszervezését, annyit felelt: képviselőtársaival már megmutatták, hogy képesek a Parlament köré élőláncot húzni, ezért olyan békés eszközöket is képesek lesznek alkalmazni, amelyekkel rákényszerítik a kormányt a jogállamiság betartására.
    

Az MTI alapján 2014. szeptember 9., kedd 12:58