Szabó_Tímea
Megosztás
2014.10.17. |

Ma van a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja. Ma hazánkban százezreknek jelent komoly anyagi problémát a napi többszöri étkezés megoldása, százezrek estek ki a szociális ellátórendszerből, emberek tízezrei éheznek. Sőt, a gyermekek esetében a helyzet mára még súlyosabb, ma nagyjából minden második gyermeknélkülöző. Az Együtt-PM ezért a jelenlegi ellátórendszer átalakításán kíván dolgozni.

 

Magyarországon a lakosság egynegyede súlyos anyagi nélkülözésben él. Ez azt jelenti, hogy ezek az emberek nem jutnak hozzá minden második nap húshoz. Közben legalább 40.000 gyermek éhezik és legalább 130.000 gyermek alultáplált. 

 

Az élelmiszerárak növekedése, az alacsony fizetések, a szociális ellátórendszer leépítése, az adók növekedése, a munkanélküliség, illetve a munkahelyek hiánya járul hozzá ahhoz, hogy ma hazánkban szociális válság fenyeget. A szegények büntetése nem csak a jogaikat sérti, hanem tartósan a kilátástalanságba taszítja ezeket az embereket.  

Most, amikor a hírek szerint Orbánék a segélyezés megszüntetését tervezik, akkor még keményebben, még határozottabban kell fellépnünk a szegényellenes politikával szemben, és felhívni a figyelmet arra, hogy ez az irány a magyar társadalom szétszakadását hozza magával, egyben hazánk biztonságát és békéjét veszélyezteti. 

 

Az Együtt-PM javaslatait a fideszes képviselők már többször lesöpörték az asztalról, pedig be kell látni, hogy a helyzet tarthatatlanná vált. Át kell gondolni a szociális ellátórendszer működését, javítani kell a szolgáltatások minőségét, emelni kell az ott dolgozók bérét. A kormány Magyarország jövőjét teszi kockára azzal, hogy nem oldja meg a legelesettebbek problémáit. Az Együtt-PM minden megtesz azért, hogy egy gyermeknek se kelljen éhesen lefeküdnie. 

 

Budapest, 2014. október 17.

 

Szabó Tímea

Az Együtt-PM társelnöke