Megosztás
2015.10.30. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) elfogadhatatlannak tartja, hogy a több százmillió közpénzt felemésztő kormányzati propaganda-kampányban a Fidesz hamis adatokkal téveszti meg az embereket. A PM az NMHH Médiatanácsához fordul. 

 

A PM szerint a kormány valótlanságot állít a több tv-csatornán is látható fizetett kormányzati hirdetésekben. Az egyik félrevezető reklámban az szerepel, hogy „a magyar emberek döntöttek”, és 95 százalékban támogatják a kormány álláspontját. 

Ezzel szemben a valóság az, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációt csak 1 millió 254 ember töltötte ki. Ha egyáltalán 95 százalékuk bizonyos kérdésekben valóban egy állásponton volt is, akkor is súlyos, szándékos félrevezetés az ország teljes választókorú lakossága véleményének beállítani azt. 

A PM szerint valójában a magyar emberek hétnyolcada – a kormánypropagandában való részvételt elutasítva – úgy döntött, nem küldi vissza a manipulatív és gyűlöletkeltő kérdőíveket.

A PM a félrevezető kormányzati tájékoztatás miatt a NMHH-hoz fordul, a szavazókorú lakosság 13 százaléka ugyanis nem egyenlő a magyar emberek összességével.

Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mennyit költött a Fidesz a magyar emberek pénzéből arra, hogy a hazugságát terjessze, ezért közérdekű adatkérést is indítunk. 

Meglehetősen unjuk már az Orbán-kormány pofátlan hazugságait, és ebben osztozik velünk a tájékozott emberek többsége is.

 

Budapest, 2015. október 30.

Tordai Bence, a PM szóvivője