Megosztás
2016.10.6. |

A jegybank elnök újabb ingatlanbotrányában már a vesztegetés gyanúja is felmerül. A Párbeszéd először Matolcsy Györgyöt szólítja fel: mutassa be a bérleti szerződését ezzel bizonyítsa,  hogy az ügyben sem korrupció, sem pedig adócsalás nem történt. Havonta legalább 1 millió forint egy ilyen, várbeli ingatlan bérleti díja, ezért Patai Mihály tulajdonosnak is bizonyítania kell, hogy rendszeresen fizetett eddig adót a befolyt összeg után.
 
Ha sem a Bankszövetség elnöke, sem a jegybankelnök nem tudja bizonyítani, hogy minden legális a bérlés körül, akkor a Párbeszéd bejelentést tesz a NAV felé, és egyúttal feljelentést is tesz vesztegetés gyanúja miatt. Az ugyanis korrupció, ha egy hivatalos személyt úgy kenyereznek le, hogy áron alul vagy ingyen kap meg luxuslakást használatra. Ezek után nem várható el, hogy a UniCredit esetében az MNB objektíven és nem pedig kivételezve járjon el.
 
A Párbeszéd egy kormányváltás után ezeket az ügyeket vizsgáltatná a Korrupció ellenes Ügyészséggel és, ha a bíróság is megállapítja a bűncselekményt, akkor pedig teljes vagyonelkobzással sújtaná ezeket az oligarchákat, hogy visszaszerezze a közpénzt.
 
 
 
Budapest, 2016. október 6.
Barabás Richárd
 

Mindenki számít!
Csatlakozz!