Párbeszéd
Megosztás
2017.3.13. |

A Párbeszéd szerint bár a szavazatok száma Áder János győzelmét hozta, a mai köztársasági elnökválasztás erkölcsi győztese Majtényi László. A volt ombudsman az ellene folyó gyűlöletkampány ellenére vállalta, hogy a köztársaság értékeit képviseli, miközben Áder János beszédében Schmitt Pál-i mélységekbe süllyedt.

A Fidesz-KDNP és Áder János ma ismét bebizonyították, hogy még mindig van lejjebb. Az újraválaszott államfő a mégtépázott demokrácia helyzetére, a mélyülő szegénységre vagy a korrupcióra egyetlen szóval sem tett utalást. Szintén nem beszélt azokról az aljas, a kormánypárti által erőszakkal átkozott törvényekről, amelyeket egy hang nélkül aláírt: a sajtószabadság ellehetetlenítéséről, a Paksi beruházások titkosításáról vagy a választási rendszer további szétzúzásáról.

A Párbeszéd szerint Majtényi László olyan jelölt volt, aki már korábban is bizonyította: maximálisan kiáll a korrupció felszámolása, a demokrácia és a béke és a nemzet egységének megteremtése mellett, és, ami talán még ennél is fontosabb, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egykori elnökének programjában szerepelt a szegénység, az egyenlőtlenségek felszámolása, a jólét megteremtése.

A Párbeszéd köszöni Majtényi Lászlónak, hogy vállalta a jelölést annak ellenére, hogy a Fidesz az első perctől kezdve gyűlöletkampányt folytatott ellene. Ennek a mai választásnak ő az igazi, az erkölcsi győztese.

Budapest, 2017. március 13.

Szabó Tímea és Karácsony Gergely 
a Párbeszéd társelnökei

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!