Megosztás
2014.3.21. |

Ma van a rasszizmus elleni világnap. Sajnos ezen a napon nincs okunk büszkének lenni, hiszen semmi nem változott az elmúlt esztendőben Magyarországon. A kormány már tavaly is szélsőségeseket tüntetett ki a nemzeti ünnepen, és sorozatos atrocitások érik honfitársainkat a bőrszínük vagy vallási hovatartozásuk miatt.

Nem lehetünk büszkék, amikor több százezer roma honfitársunkat naponta éri atrocitás lakóhelyén, munkahelyén, amikor roma és hátrányos helyzetű gyermekeket különítenek el az iskolákban.

Nem lehetünk büszkék, amikor a kormány szó nélkül hagyja, hogy vidéki településeken önjelölt, gyűlöletkeltő és rasszista csoportok "tegyenek rendet" a rendőrség helyett. Közben a diszkrimináció-mentességet és esélyegyenlőséget célzó intézkedések és programok teljesen eredménytelenek voltak, mert a kormány ellehetetlenítette azokat.

Az iskolai integráció helyett a felzárkóztatásnak nevezett „szeretetteljes szegregáció” lett az egyik fő cél.

A mai nap legyen újra emlékeztető arra, hogy mindannyiunk kötelessége a leghatározottabban fellépni a rasszizmus minden formája ellen!

Mi, a kormányváltó összefogás tagjai továbbra is azért fogunk küzdeni és addig nem nyugszunk, amíg nem teremtünk egy mindenki számára egyenlőséget biztosító, igazságos és  befogadó Magyarországot.

 

Budapest, 2014. március 21.

 

                                                                                                                                 Együtt-PM Szövetség

 

Fotó: Budai Zoltán