Erőss Gábor
Megosztás
2017.12.30. |

Év végén újabb eszeveszett pénzosztásba kezdett a Fidesz-kormány. Szórják a pénzt, de nem az embereknek, hanem a haverjaiknak. A Karácsony Gergely vezette új baloldali kormány meg fogja adóztatni az offshore-lovagokat, az új földesurakat és az oligarchákat, a tisztességtelenül szerzett vagyonokat pedig elkobozza. De addig is: arra kérjük Mészáros Lőrincet, Kocsis Mátét és társait: adják az egészségügynek az idén összeharácsolt pénzt!

 

Önkormányzati képviselőként javaslatot tettem arra, hogy 10 millió forintot különítsenek el a Józsefvárosban működő járó- és fekvőbeteg-ellátó intézmények fejlesztésére, Kocsisék azt leszavazták, ám ennek 14-szereséből épül Kaczyński-szobor a kerületben.

 

A VIII. kerületi önkormányzat már egy idei rendeletével helyzetbe hozta a plázákat, most közpénzből folytatja a pláza-fejlesztést. Fradiváros címen, valószínűleg – ahogy arra már korábban figyelmeztettünk – a Népliget letarolásával; 15 milliárdból. Miközben az egész VIII. kerület összes romos házának felújítására ennek tizenötöde jut csak.

 

Az Orczy-negyedben, a Mészáros Lőrinc féle több milliárdos lovarda szomszédságában lakó Rozi néni, aki tisztességgel végigdolgozott egy életet, és önerőből tatarozta a Fidesz-közeli ingatlankezelő helyett az önkormányzati bérleményét, most pár százezer forint „tartozás” miatt az utcára kerülhet, miközben a Kurultáj találkozóra ennek 400-szorosát, 300 milliót adnak.

 

Az Egyházaknak, köztük a Hit Gyülekezetének juttatott tízmilliárdokból bőven jutna a 3-as metró teljes vonalának akadálymentesítésére. De hiába. A Fidesz cserbenhagyta a budapestieket – ezért is kezdtünk aláírásgyűjtésbe a metrófelújítás ügyében, más ellenzéki pártokkal közösen.

 

A Fideszes bankárkormány közel egymilliárdot fizet az OTP egyik alapítványi bankjának: közpénzt egy magánbanknak. Csak azért, mert az MLSZ-vezér Csányi Sándor az OTP vezetője?

 

A Fideszesek leszavazták azt a módosító indítványomat, hogy az egészségre káros kerületi lakások vizesedésének, penészesedésének megállítására jusson 10 millió forint Józsefvárosban; Mészáros Lőrinc horvátországi fociklubjának ennek százszorosa, egymilliárd forint jut.

 

Nincs elég iskolai tornaterem, de 5 milliárd jut Kocsis Kézilabda Szövetségének, és 1,7 milliárd kézilabdacsarnokra. Ezekből is több ezer ember életét lehetne megmenteni: a hiányzó CT-k és más diagnosztikai eszközök megvásárlásával, a kórházi fertőzések visszaszorításával, az egészségügyi dolgozók béremelésével, a kivándorlás megfékezésével.

 

A bűnlajstrom sajnos szinte a végtelenségig folytatható. De 2018. áprilisában összeül az esküdtszék, 8 millió esküdttel, és döntenek. A Párbeszéd 2018-ban is azon fog dolgozni, hogy Karácsony Gergely vezetésével egy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely az oligarchák helyett az emberekre költ. Az egészségüggyel, az iskolákkal és a kiskeresetűek bérének emelésével kezdjük.

 

Budapest, 2017. december 30. 

Dr. Erőss Gábor
a Párbeszéd elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!