Megosztás
2015.11.25. |

A világban minden percben három nőt ér erőszak, és Magyarországon is minden ötödik nő élt át élete során bántalmazást. Hazánkban minden héten egy nő, minden hónapban pedig egy gyermek hal meg a családon belüli erőszak miatt. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint garantálni kell, hogy minden esetben büntetőeljárás induljon az erőszaktevők ellen és ratifikálni kellene az Isztambuli Egyezményt.

 

A Fidesz-kormány az elmúlt öt évben semmit nem tett a nők elleni erőszak felszámolásáért. Folyamatosan lesöprik a családon belüli erőszak szigorítására vonatkozó javaslatainkat és nem hajlandóak ratifikálni az Isztambuli Egyezményt sem. Ezen persze nem kell meglepődni, elég csak a vakkomondoros képviselőre, vagy a kormánypárti szexista beszólásokra gondolni. 

 

A PM szerint a kormánynak haladéktalanul ratifikálnia kellene az Isztambuli Egyezményt, szigorítani kellene a családon belüli erőszakra vonatkozó szabályozást és lehetővé tenni, hogy minden esetben eljárás induljon, továbbá mindent meg kell tenni az oktatástól kezdve, a civil szervezetekkel való együttműködésig annak érdekében, hogy ez a borzalmas bűncselekmény végre megszűnjön hazánkban!

 

 

PM

2015. november 25.

 

 

Fotó: www.nlcafe.hu