Megosztás
2014.12.9. |

Ma van a Korrupcióellenes Világnap, ám Magyarország nem a korrupció ellen való küzdelemben, hanem az ipari méretű állami lopásban jár elől. A PM ma figyelemfelkeltő akcióval tiltakozott a parlamentben a Fidesz-KDNP kormány országkifosztása ellen, és felszólította a kormányt, hogy álljon ki az átláthatósági szabályok alkalmazása mellett, és azonnal vonja felelősségre a luxusvilla-jobboldal bűnözőit.

 

“Magyarország visszaérkezett a kőkorszakba. A Fidesz-KDNP kormány tagjai nem csak ősember módjára beszélnek az őket bírálókról, hanem ősember módra igazi gyűjtögető-vadászó életmódot folytatnak “ – mondta Szabó Tímea, a PM társelnöke. “Levadásszák az őket kritizálókat, és lépésről lépésre gyűjtögetik vagyonukat. Újabb és újabb nullák a bankszámlákon, luxusórák, gyerekekre íratott villák, megszámlálhatatlan szobával bíró luxusvillák munkájuk “gyümölcse”, - tette hozzá.

 

A Transparency International jelentése szerint Magyarországon a helyzet még a tavalyihoz képest is romlott - továbbra is az EU korrupt harmadához tartozunk.

 

“Minden nap újabb és újabb korrupciós üggyel szembesülhetünk” - mondta Barabás Richárd, a PM 11. kerületi önkormányzati képviselője. Fideszes képviselők és kormánytisztviselők a semmiből tesznek szert hatalmas vagyonra, rövid idő alatt, közpénzből. “A közbeszerzés közpénzfosztást, országépítés országkifosztást jelent. Ez nem egyszerűen egy urizálás, hanem üzemi szintű lopás.” - tette hozzá.

 

A PM politikusai évek óta az antikorrupciós küzdelem élvonalában vannak, „a parlamenten kívül és a Közgép udvarán éppúgy, mint amikor az Országgyűlés elé terjesztettük antikorrupciós csomagunkat” – mondták. Önkormányzati képviselőik vállalták az ezaminimum.hu átláthatósági feltételeit. Javaslatokat tettek az áfacsalások felszámolása és az adóhivatal átalakításra. A PM továbbra is kiáll a korrupció ellen, és támogat minden erre irányuló civil kezdeményezést.

 

Szabó Tímea a világnap alkalmából a parlament oszlopaira a fideszes képviselők, többek között Rogán Antal, Lázár János és Szijjártó Péter vagyongyarapodásairól ragasztott ki fegyelemfelhívó plakátokat. 

 

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke

 

Barabás Richárd, a PM 11. kerületi önkormányzati képviselője