Megosztás
2016.5.6. |

Statisztikai trükkök helyett Alapjövedelemre van szükség a létminimum alatt élők számának csökkentéséhez a Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint.

 

A Fidesz is felfogta végre, hogy nagyon sokan élnek a létminimum alatt, ami önmagában jó hír. De a kormány válasza erre az, hogy a jövőben lejjebb húzzák meg a létminimum szintjét. Az elmúlt hat évben a Fidesz politikája a vagyoni elitet kedvezményezte és a társadalom alsó négyötödét sújtotta, különösen a legrosszabb helyzetben lévő négymillió embert.

 

A Párbeszéd Magyarország őket is képviseli: az Alapjövedelem bevezetésével megszűnne a nincstelenség, közel harmadával csökkenne a létminimum alatt élők száma, és egyetlen dolgozó sem élne a létminimum alatt, hiszen a minimálbér nettó 105 ezer forintra nőne.

 

A Fidesz szerint egy egyedül élő felnőttnek a havi 88 ezer forint több, mint elég a megélhetésre. A PM úgy látja: nemcsak a létminimum alatt élő 4 millió ember, de a társadalom 80%-a él méltatlanul alacsony színvonalon, létbizonytalanságban és kiszolgáltatottságban. Ezért van egyre sürgetőbb szükség az Alapjövedelemre, és az igazságos társadalom melletti bátor kiállásra.

 

2016.május 6.

Tordai Bence, PM

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!