Megosztás
2016.11.30. |

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága nemmel szavazott arra, hogy a parlament tárgyalja a Párbeszéd letelepedési kötvények visszafizetésének felfüggesztéséről, a kötvényértékesítő cégek be- és elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatát. Ez csaknem 90 milliárd forint bevétel visszaszerzését jelentette volna. A Párbeszéd ezért levélben szólítja fel a kötvényértékesítő cégeket, hogy álljanak le a kötvények értékesítésével!

Kedden az Országgyűlés Rogán Antal utódja, Bánki Erik által vezette Gazdasági bizottsága nem támogatta a Párbeszéd javaslatát, amely kijelölhette volna a letelepedési kötvényeket értékesítő cégeket ahelyett, hogy az államadósság-finanszírozásért felelős Államadósságkezelő Központ, illetve Nemzetgazdasági Minisztérium dönthetne erről.

A Párbeszéd ezért levélben szólítja fel a kötvényértékesítő cégeket, hagyjanak fel az árusítással, mert 2018-tól - egy kormányváltás után - az állam felfüggesztheti a kötvények visszafizetését addig, amíg el nem számoltatja a cégeket. Együttműködés esetén megkaphatják a hetvenöt százalékát, levonva belőle a zsebre tett indokolatlan extraprofitot.

A Párbeszéd törvényjavaslata: http://www.parlament.hu/irom40/12961/12961.pdf

Budapest, 2016. november 30.
Barabás Richárd

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!