Megosztás
2014.11.20. |

Tordai Bence: általában az embereknek két elvárása szokott lenni az aktuális költségvetéssel szemben, nekik több jusson és talán ami még fontosabb, hogy a gyerekeik előrébb jussank. Pontosan ez a kettő, amiben a jövő évi költségvetés borzalmasan fog teljesíteni és nagyon durván lezárja az előrejutást. Nagyjából úgy mint ahogy a dél-amerikai társadalmak kinéznek. Van egy nagy tömeg, akik képzetlenek, kevés pénzből élnek, míg van a gazdag elit, akik irányítják az országot.

 

Ez számunkra teljesen elfogadhatatlan. A Párbeszéd Magyaroszágért egy baloldali, zöld párt, mi egy északi európai modelben gondolkodunk, egy nagyon erős, jólétben élő középosztályban, valamint tudásalapú társadalomban.

A közmunka program is teljes zsákutca. Legfonotsabb mutatója az össze ilyen munkaerő piaci eszköznek, hogy hányan tudnak utána valódi, piaci munkahelyen elhelyezkedni. Ez a közmunkánál 8-10 emberből 1. Tehát gyakorlatilag aki bekerül a közmunka programba, onnan kitörni szinte lehetetlen, miközben 50-60 ezer forintot lehet vele keresni, amiből megélni, családot fenntartani lehetetlen.

 

 

Tordai Bence az ATV Star című műsor vendége volt: http://www.atv.hu/videok/video-20141120-pm-2015-a-valsag-es-a-leszakadas-eve-lesz