schiffer_kövér
Megosztás
2015.9.14. |

A Jobbik erőszakkampáya közepette, két nappal azelőtt, hogy a Fidesz-KDNP bevezetné az alaptörvény-ellenes „válsághelyzetet”, a Schiffer András vezette LMP bejelentette csatlakozását a menekültellenes nagykoalícióhoz. Hű társául szegődik ahhoz a politikához, amelynek elején a menekült- és bevándorló-ellenes plakátkampány van, a végén pedig az emberi jogok és méltóság felfüggesztése. A hidat a két pont között az LMP nyomkövető javaslata képezi.

 

„Elkötelezettek vagyunk az emberi jogok, az egyéni és közösségi szabadságjogok védelme, az emancipáció és a jogkiterjesztés eszméi mellett.” – szól a korábban Lehet más a Politika néven ismert párt Alapító Nyilatkozata. Ehhez képest Schiffer András nem csak az ujjlenyomat- és arcképrögzítés jogkörét szélesítésének igényét jelentette be, hanem a bűnözők kontrolljára használt nyomkövetőt is szereltetne a menekültügyi eljárás elbírálására várókra. 

 

Az immáron Lehet Menekültellenes a Politika pártja ezzel nem csak feladta elveit, nem csak beszállt a menekültek kriminalizációjának kormányzati kampányába, hanem az európai és globális zöld mozgalom értékeitől is elhatárolódott.

 

A zöld gondolkodáshoz, az emberi jogok iránti elkötelezettségű politikához méltatlan magatartás az, ha egy közösség politikai érdekből feladja elveit, és immáron a kormányzati kampány hatékonyságát segíti.

 

Az LMP névváltoztatásából egy módon jöhet csak vissza, ha önkritikát mutat, és 24 pontos javaslatát az emberi jogoknak, a zöld gondolkodásnak, továbbá egy igazságos és békés Magyarország álmának megfelelően felülírja, továbbá tervezetéből kiveszi a bűnüldözésben használatos rendpárti javaslatait. Zöld párt nem lehet tagja a Fidesz-Jobbik menekültellenes nagykoalíciójának.

 

Budapest, 2015. szeptember 14.

 

 

PM Sajtó