Megosztás
2017.12.2. |

A Párbeszéd szerint a - a kormány pazarló költözési tervei miatt - hontalanná váló Néprajzi Múzeumot kell a Bálnába költöztetni.  Így a Városliget zöldterülete is megmarad, mert nem kell  a múzeum számára  - újabb természetrombolás árán -  új kiállítóteret építeni.

Egyre drágább Orbán Viktor Várba költöztetésének számlája: már valahol 220 milliárd forint környékén tart, pedig még alig kezdtek hozzá az érdemi munkálatokhoz. Egyelőre csupán a fairtás, illetve a budavári kormányfői kastély kialakítása zajlik, az eredeti tervekhez képest sokszoros áron.

A projekt részeként a Néprajzi Múzeumnak is mennie kell a Kossuth térről – csak az átköltöztetés 15 milliárd forintba kerül. A Néprajzit eredetileg a Városligetbe telepítették volna, de most fölmerült egy sokkal értelmesebb megoldás: ha a kormány valóban megveszi a Duna-parti Bálnát, a nehezen kihasználható üvegpalota stílusos kiállítóhely lehetne a múzeum számára.

Így az adófizetők is nyernének 19 milliárd forintot (az új Néprajzit a Ligetben 30 milliárdért tervezték felépíteni, a Bálnát pedig 11 milliárdért hirdetik), és a zuglói park fáit sem kellene feleslegesen kivágni.

A legjobb természetesen az lenne, ha a kormány nyugton maradna, de ha már mindenképpen költözni akar, akkor a legkevésbé rossz verziót kell választani. Minden amellett szól, hogy a Néprajzi Múzeum költözzön a Bálnába.

Budapest, 2017. december 2.
Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, fővárosi képviselő, a Párbeszéd társelnöke

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!