3 metró
Megosztás
2018.1.30. |

A Párbeszéd örömmel üdvözli a Kúria döntését, amelyben helybenhagyja a fővárosi népszavazási kezdeményezés kérdését, hogy "akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"

A Párbeszéd józsefvárosi önkormányzati képviselőjének adatigénylése kapcsán derült ki, hogy a felújításra kerülő hármas metró VIII. kerületi állomásai közül mindössze a Nagyvárad térire építenek liftet, és az egész vonal harmada nem lesz akadálymentes.

Olyan fővárost akarunk, amelyben szabadon és önállóan tudnak közlekedni azok is, akik nem autóznak. Elfogadhatatlan tehát, hogy az ország legforgalmasabb vonalát úgy újítsák fel, hogy azt az utazók hatoda nem tudja használni. Az akadálymentesítés nem kegy, nem alamizsna, hanem a minőségi szolgáltatás része. A mozgásukban akadályozottakra és az idősekre, babakocsis anyákra nem problémaként kell tekinteni – ők az utazóközönséghez tartoznak. 

Ezért a Párbeszéd – másik nyolc párttal együtt - részt vesz a népszavazási aláírásgyűjtésben, hogy a metró a teljes vonalán akadálymentes legyen, hogy megmutassuk, mindenki számít!

Kérjük a budapestieket, hogy aláírásukkal támogassák az akadálymentes metrót!

Budapest, 2018. január 30.
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja, budapesti ügyvivő

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!