Orbán_putyin
Megosztás
2014.8.15. |

Az Együtt-PM reagálása a miniszterelnök rádiónyilatkozatára

 

Orbán Viktor mai rádióinterjújában ismét a keleti modell, az illiberális demokrácia mellett tett hitet. Az Együtt-PM Szövetség szerint Orbán Viktor a tusnádfürdői beszéd óta nem tekinthető legitim, demokratikus kormányfőnek, így amit mond, az kizárólag egy putyinista vezér szavaiként értelmezhető.

Orbán Viktor továbbra is kitart a nem értékteremtő, csupán foglalkoztató jellegű kényszermunkára épülő közmunkarendszer mellett, ami szintén tévút. Az államnak a foglalkoztatásban komolyabb szerepet kell vállalnia, mint 2010 előtt gondoltuk, de nem a mai közmunka rendszer a megoldás! Helyette olyan valódi megoldások kellenek, amelyek értéket hoznak létre, és elvezetnek a munkaerőpiacra való be- vagy visszalépéshez.

A dörgedelmes győzelmi jelentés ellenére a magyar gazdaság növekedése nem fenntartható, a pozitív adat nagyrészt a százmilliárdos presztízsberuházások, a stadionépítések folytatásának köszönhető, nem pedig annak, hogy a magyar gazdaság növekedési pályára állt. Az Összeomlás Napja közeleg, és el is fog jönni, ha az álnemzeti kormány nem változtat gyökeresen a gazdaságpolitikáján.

Az Együtt-PM Szövetség minden erejével küzd Orbán Viktor illiberális putyinista rendszere ellen. Ennek egyik eszköze az önkormányzati választáson elért jó eredmény, melynek érdekében a mai napon fontos lépést tett az ellenzék. Felépítjük az új ellenzéket, új ellenállási mozgalmat hozunk létre, és le fogjuk bontani az álnemzeti Orbán-rendszert, mert az ellentétes a nemzeti érdekkel – bizonyította ezt többek között Paks2-vel és az E.On gázüzlettel –, és szembemegy az európai hagyományokkal. És ezt már ma elkezdjük.

 

Budapest, 2014. augusztus 15.

Együtt-PM Szövetség

 

 

(kép: mandiner.hu)