Megosztás
2016.2.2. |
A Miniszterelnökség megszorító csomagja olyan fontos intézményeket és vidéki projekteket is halálra ítél, mint a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) és annak ózdi fejlesztései. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a „bürokráciacsökkentés” jelszavával meghirdetett dúlás veszélybe sodorja a magyar filmvagyont, értelmetlenné tesz egy több milliárdos beruházást, és több száz ózdi munkahelyet semmisít meg.
 
A MaNDA megszüntetése azért is érthetetlen, mert az ózdi projektre a kormány nemrégiben költött el 1,9 milliárd forintot. A korábbi fideszes polgármester és a kormány a fejlesztés végére 700 új munkahelyet ígértek az ózdiaknak.  A kohászati üzemek helyén létrehozott digitalizációs központ sorsa azonban Lázár János bejelentésével kétségessé vált. A kormány ráadásul nem egyeztetett a helyiekkel; a bejelentés mind a lakosságot, mind a városvezetőket villámcsapásként érte.
 
A PM az ózdi polgárok nevében is felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az eszetlen megszorításokat! Amennyiben pénzt akarnak spórolni, arra a PM két megoldást is ajánl: fejezzék be a lopást és a haszontalan stadionépítéseket.  A magyar mozgóképkultúra és a várva várt ózdi munkahelyek nem lehetnek a fideszes ámokfutás áldozatai!
 
 
Ózd, 2016. február 2.
 
Sebestyén Nikoletta
a PM ózdi csoportvezetője