tao
Megosztás
2017.11.14. |

A tao-támogatások 2011-es bevezetése óta legalább 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott átláthatatlanul különféle sportszervezetekhez a költségvetés helyett. Karácsony Gergely és az Együtt-Párbeszéd Szövetség szerint a jelenlegi rendszert fel kell számolni, az államnak egy normatív és átlátható sportfinanszírozási rendszert kell kialakítania, a ma a sportba áramló pénzek nagy részét pedig az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az emberekbe való beruházásra kell költeni.

A más országokban piaci alapon finanszírozott sportcsapatokat az Orbán-rezsim közpénzbe fullasztotta: az éves nemzeti össztermék 1 százalékát irányították oda társasági adókedvezményként az elmúlt években.

Ennek az összegnek jelentős része érkezett a labdarúgásba, amely a beáramló pénz ellenére sem képes fejlődést mutatni. Orbán Viktor csapata, a Felcsút, eddig csaknem 14 milliárdot kapott, miközben az akadémia nem tud első osztályú játékosokat kinevelni. A Felcsút jó példa arra is, hogy a pénzek elosztása nem szakmai alapon történik: a tao-kedvezmény a fideszes korrupció eszközrendszerének egyik eleme, amelyet a kormányváltás után azonnal fel kell számolni.

Karácsony Gergely és az Együtt-Párbeszéd Szövetség egy ésszerű és szakmai alapokon nyugvó állami sporttámogatás mellett kötelezi el magát, amely a pazarlás felszámolásával lehetővé tenné azt is, hogy az egészségügy és az oktatás is jelentős többletforrásokhoz jusson.

Budapest, 2017. november 14.
Együtt-Párbeszéd Szövetség

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!