Megosztás
2021.3.2. |
 
Az Orbán-kormány ismét az erőt választotta az igazság helyett: átgondolatlan, az ágazati struktúrát és az egészségügyben dolgozókat hátrányosan érintő, az érintettekkel érdemi egyeztetések nélkül meghozott döntést csak egy reménytelenül alkalmatlan kormányzat képes véghez vinni, ráadásul mindezt egy koronavírus-világjárvány kellős közepén. Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy azonnal állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalábbis mindenképpen halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a COVID-19-járvány megszűnése utáni időpontra. Emellett kezdjenek érdemi tárgyalást az egészségügyi dolgozókkal és az érdekvédelmüket ellátó szervezetekkel!

Nem kell ahhoz sem egészségügyi közgazdásznak, sem miniszternek, sem tíz éve regnáló miniszterelnöknek lenni, hogy átlássuk a döntés dilettantizmusát: a frontvonalban vért izzadó, életeket mentő egészségügyi dolgozókat akarja most becsapni a kormány. Ám már nemcsak a végletekig kizsákmányolt munkavállalók által lélegeztetőgépen tartott, teljesítőképessége határán agonizáló magyar egészségügyet provokálja a kormány, hanem az egész magyar társadalmat; az éppen egy világjárványt túlélni, átvészelni próbáló magyar emberek, családok biztonságát.

Mindannyian jól tudjuk, hogy az Orbán-kormány által az elmúlt 10 évben magára hagyott egészségügyi ágazatot csak az abban dolgozó magyar munkavállalók, egészségügyi dolgozók áldozatvállalása és hivatástudata mentette meg az összeomlástól.

Ha 2022-ben kormányváltás lesz, az új kormány vissza fogja adni az egészségügyi dolgozók korábbi státuszát.


Párbeszéd
DK
Jobbik
LMP
Momentum
MSZP