Megosztás
2021.6.10. |

 

Az előválasztás egyedülálló politikai intézmény, amelynek lebonyolításához a szükséges anyagi feltételeket, valamint a munkaerő biztosítását a hat lebonyolító párt maga vállalta. A pártok vezetői kialakították az előválasztás lebonyolításáért felelős intézményeket, amelyeket az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) koordinál.

Ugyanakkor a magyar emberek támogatására is szükség van ahhoz, hogy az előválasztás átláthatóan, biztonságosan és igazságosan megvalósítható legyen. Minél szélesebb az anyagi keret, annál több helyen, annál szervezettebben valósítható meg a regisztráció és a szavazás. Az ellenzéki pártok tehát a magyar állampolgárokhoz fordulnak, hogy adományaikkal segítsék az előválasztást. E támogatásokból fogják ellepni Magyarország utcáit az előválasztási sátrak, amelyekben így lesznek regisztrációra alkalmas számítógépek, képviselőjelölti és miniszterelnök-jelölti szavazólapok, és ezáltal jut forrás az online szavazásra, valamint a választókerületi és a miniszterelnök-jelölti vitákra is. Az adománygyűjtő kampányban mind a hat párt közös arculattal vesz részt.

Az Állami Számvevőszék – az Európai Unióban példátlan módon – az ellenzéki pártokat indokolatlan és sokat vitatott büntetésekkel igyekezett ellehetetleníteni az elmúlt négy évben. Ezért a pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire, mivel úgy számolnak, hogy az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani. A tiltott pártfinanszírozás gyanújának elkerülése céljából ezért a pártok külön számlákon gyűjtik az állampolgári támogatásokat.

Az adománygyűjtés 2021. június 10-én kezdődik és a miniszterelnök-jelölti választás második fordulójának végéig tart. A pártok az alább látható aloldalakon fogadják az előválasztás megvalósítását célzó támogatásokat! Támogassa adományával Ön is a kormányváltást, támogassa az előválasztást!

 

Párbeszéd: https://parbeszed.hu/elovalasztas-tamogatas

DK: https://dkp.hu/tamogasdazelovalasztast

Jobbik: https://www.jobbik.hu/elovalasztasi-adomanyozas

LMP: https://lmp.hu/tamogatas

Momentum: https://tamogasdamomentumot.hu/tamogasd-az-elovalasztast

MSZP: https://mszp.hu/hir/tamogasd_az_elovalasztast