Megosztás
2017.2.22. |

A Párbeszéd szerint a Fővárosi Közgyűlés akkor járna el helyesen, ha azonnal kiírná a népszavazást a budapesti olimpiai pályázatról és nem várná meg a kérdésben gyűjtött aláírások összeszámolását.    

    Karácsony Gergely, az ellenzéki párt társelnöke, Zugló polgármestere a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, minden korábbi megszólalásában úgy foglalt állást, hogy csak a népszavazás adhat választ a pályázat támogatottságára.
    Az ellenzéki képviselő szerint emellett a népszavazási vita kényszeríthette volna ki azokat az antikorrupciós garanciákat, amelyekre a kormánypárti politikus korábban ígéretet tettek, de elmaradtak. Éppen ezért mára nincs sehol az a megelőlegezett bizalom, amely a pályázatnak és nem a kormánynak szólt - fejtette ki.
    Karácsony Gergely szólt arról is, hogy a főváros idei költségvetési javaslatából kiderül, hogy Budapest már nem tud működni a kormány támogatása nélkül. A kormány ezt pedig arra használja fel, hogy "dróton rángassa a budapesti városvezetést" - mondta, hozzátéve, a város adósságállománya néhány éven belül visszaáll a korábbi, mintegy 200 milliárd forintos szintre.
    A Párbeszéd társelnöke felfoghatatlannak nevezte, hogy miközben szerinte a kormány milliárdokat költ a budapestiek által nem támogatott beruházásokra, például a kormány várba költözésére és a Városliget átalakítására, addig a városlakók életminőségét javító fejlesztéseket, például a 3-as metró rekonstrukcióját csak hitelből tudja megoldani Budapest.

 

Budapest, 2017. február 22., szerda (MTI)

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!