Szabó Tímea
Megosztás
2017.4.26. |

A Párbeszéd Magyarországért aggályosnak tartja, hogy az Országgyűlési Őrség éppen akkor kap új fegyvereket, amikor folyamatossá váltak a kormányellenes tüntetések. A párt társelnöke ezért kérdéseket tesz fel a belügyminiszternek.

    Szabó Tímea szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra a belügyminisztériumi rendelettervezetre, amelynek alapján az Országgyűlési Őrség számára különböző lőfegyvereket, elfogó hálót, gránátvetőket, gumibotokat és sokkolókat szereznek be. 
    A Párbeszéd szokatlannak és furcsának találja, hogy a beszerzéssel éppen a sorozatos kormányellenes tüntetések idején akarják megújítani az Országgyűlési Őrség fegyverarzenálját - fogalmazott a független képviselő. Azt is aggályosnak tartotta, hogy egy házelnöki rendelet értelmében az Országgyűlési Őrség gyakorlatilag az ország teljes területén elláthat feladatokat. Emiatt ezeket az eszközöket, például a gránátvetőt, bárhol fel lehet majd használni Magyarországon - ismertette véleményét.
    Szabó Tímea ezért azt akarja megtudni Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy mi a beszerzés időzítésének oka, milyen mennyiségben és kitől szerzik be ezeket az eszközöket és hol akarják azokat használni a parlamenten kívül.

 

Budapest, 2017. április 26., szerda (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!