Megosztás
2021.10.1. |

 

Véget ért az első országos előválasztás első fordulója, amely demokráciát varázsolt Magyarországra. Különösen örömtelinek tartjuk – mint az előválasztás politikai innovátorai is –, hogy az elvárásokat messze felülmúló mennyiségű szavazat érkezett mind személyesen, mind online. Köszönjük a szavazatokat és a kitartó sorban állást a választópolgároknak, az áldozatos, sokszor emberfeletti munkát a bátor és lelkes aktivistáknak, a pártoknak az együttműködést, a szavazatszámlálóknak az órákon át tartó, kemény helytállást. Csak így, együtt lehetett sikeres az első forduló!

Amellett, hogy az előválasztás megmutatta, rengetegen álltak a változás ügye mellé, külön öröm, hogy a Párbeszéd jelöltjei rendkívül eredményesen teljesítettek a kiélezett küzdelemben. Tordai Bence (Budapest 4.), Jámbor András (Budapest 6.), Dorosz Dávid (Pest megye 5.), Gér Mihály (Pest megye 10.) és Mellár Tamás (Baranya megye 1.) egyértelmű felhatalmazást kapott arra, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az emberek hatalmának képviseletében jó eséllyel szálljon szembe a hatalom embereivel, ahogyan a konszenzusos jelölt, a 2018-ban már győztes Szabó Tímea (Budapest 10.) is erős mandátumot kapott a munka folytatásához. Kiemelendő, hogy ezekben a körzetekben az országos átlag felett volt a részvétel.

A Párbeszéd az első fordulóhoz hasonló tűzzel és elszántsággal folytatja kampányát a második körben, a miniszterelnök-jelöltek versenyében is. A legfontosabb ugyanis, hogy a legalkalmasabb jelölt, a közös nevező kerüljön ki győztesként a küzdelemből, az az ember, aki képes megszólítani a bizonytalanokat és újraegyesíteni Magyarországot. Ő Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, aki főpolgármesteri győzelme alkalmával már megmutatta, hogy lebontható a NER, elkergethetőek az Orbán-rezsim kiváltságos emberei.

A célunk továbbra is, hogy demokratikus, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot építsünk, és a kiváltságos 1 százalék uralma helyett a 99 százalék érdeke érvényesüljön!