Karácsony Gergely
Megosztás
2019.3.22. |

A kormány el akar költeni Budapesten legalább 50 milliárd forintot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijára. Ezt a hatalmas összeget nem levadászott állatok kiállítására, hanem a budapestiek javára kell fordítani.

Budapestet nehéz helyzetbe hozta a Fidesz helytartójaként Tarlós István főpolgármester. A fővárosi költségvetés idei hiánya 114 milliárd forint, adósságállománya meghaladja a 170 milliárd forintot, a kormány által korábban átvállalt adósságállomány néhány év alatt újratermelődött. Közben elvettek a budapestiektől 200 milliárdot, elvették a kórházakat, az iskolákat, csökken a zöldterületek száma.

Most pedig 50 milliárd forintot adnának egy világkiállításnak nevezett eseményre, amely semmi másról nem szól, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijáról, egy olyan szervezet rendezésében, amely Budakeszin, egy postafiók szám alatt székel.

Ebből az 50 milliárdból két évig lehetne ingyen étkezést biztosítani a fővárosi gyerekeknek, félmillió fát lehetne ültetni ebből a pénzből, 3 Városliget méretű városi nagypark létrehozásának költségét fedezné ez az összeg, 3 Római-part hosszúságú dunai partszakasz biztonságos árvízvédelmére elég lenne, de lehetne belőle 500 új buszt is venni. Megoldható lenne 50 milliárdból a kisföldalatti járműcseréje, a Nyugati tér és környékének rendezése, a Rákóczi úti buszkorridor kiépítése.

A Párbeszéd és az MSZP frakció parlamenti eszközökkel is el fogja érni, hogy kitömött állatok helyett a budapestiekre költse ezt a pénzt a kormány. Mától megkérdezzük a budapestieket, hogy ők vajon Orbán helyettesének hobbikiállítására, vagy másra költenék ezt a pénzt. A karacsonygergely.hu/stop-semjen oldalon keresztül a fővárosiak beleszólhatnak az 50 milliárd elköltésébe.


Bővebben: https://www.facebook.com/193944440638410/posts/2371363426229823/