Megosztás
2014.3.10.

Együtt tüntettek civilek és ellenzéki pártok a XVI. kerületi Centenáriumi Iskola megmentéséért. A tavalyi, országos botrányt kavart igazgatóváltás óta zuhan az oktatás színvonala, tömegével menekülnek a tanárok és diákok az intézményből. Tordai Bence, a kormányváltó összefogás jelöltje a tavaszi választásban látja a megoldást.

Hétfőn a XVI. kerületben szülői kezdeményezésre együtt demonstrált a „Centi” megmentéséért az MSZP, a DK és az Együtt-PM. Mint emlékezetes, tavaly jogszerűtlenül váltották le az iskola közkedvelt és eredményes igazgatóját, Kaszás Zoltánt, majd az oktatók, dolgozók és szülők tiltakozása ellenére a Fidesz favoritját ültették a helyére.

A tüntetésen Nádasné Szabó Ágnes korábbi igazgatóhelyettes bemutatta az igazgatóváltás drámai következményeit. Számos tanár és a diákok negyede távozott egy év alatt, az oktatáson túli tevékenység megszűnt az iskolában. Mendrey László PDSZ-elnök példaszerűnek nevezte a Centi korábbi működését, és a szülők mostani ellenállását is követendő mintának tartja.

A mécsesekkel és táblákkal demonstráló tömeg átvonult az önkormányzathoz, ahol Abonyi János kerületi MSZP-frakcióvezető ismertette a tankerületnek címzett kérdéseket, majd Sebők László, a DK helyi elnöke ostorozta a Fidesz oktatáspolitikáját. Végül Tordai Bence, az Együtt-PM MSZP által is támogatott jelöltje beszélt arról, hogy a fideszes központosítás miatt a Centi problémáját is csak a kormányváltással lehet megoldani

 

Budapest, 2013.11.26                            
 
 
                               Tordai Bence a PM elnökségi tagja, 
                                         az Együtt-PM Budapest 13 számú országgyűlési választókörzeti jelöltje
 
 
 
Fotó: Kanya Andrea