tordaibence
Megosztás
2016.7.4. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormánynak nemcsak a pénteki tűzszerész tragédiához hasonló esetben kell kiállni a rendvédelmi szolgálatot teljesítők mellett. A rendvédelmis munkavállalók jogait már egy tavalyi törvény súlyosan korlátozta, most pedig kiderült, hogy baleset biztosításuk sincs.

 

A kormány által 2015-ben elfogadott a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény több helyen sérti a munkavállalói jogokat, embertelen munkaközi szüneteket ír elő és több korábbi fontos pótlékot is eltörölt.

 

Az egyik megszüntetett pótlék pont a tűzszerészpótlék volt, amelynek visszaállítását a Párbeszéd Magyarországért már korábban is követelte. Ez a munkavállalók havi illetményének 40-50 százalékát tette ki és pont az volt a lényege, hogy a fokozott életveszéllyel járó munkavégzést kompenzálja.

 

A Párbeszéd azt is felháborítónak tartja, hogy egy a pénteki 4 halálos áldozatot követelő tragédia után derült csak ki: a honvédelmi dolgozóknak nincs balesetbiztosításuk. A párt azt követeli a kormánytól, hogy a honvédek és a rendvédelmi alkalmazottak biztosítása ne csak opció, hanem minden dolgozó esetében kötelező legyen!

 

Budapest, 2016. július 4.

Tordai Bence

a Párbeszéd Magyarországért szóvivője

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!