Megosztás
2015.1.18.

A PM tiltakozik az Orbán-kormány legújabb intézkedése ellen, amely megemelte a házi segítségnyújtásra való jogosultság rászorultsági küszöbét. Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-KDNP megint a leggyengébbeket üti a segítségnyújtás helyett. A PM követeli az intézkedés azonnali visszavonását, a rászoruló idősek támogatását.

 

A kormány nem hagy senkit az út szélén, inkább belöki őket az árokba – a kormány embertelen intézkedései sorában a legújabb, hogy elenyésző spórolás miatt forrásokat von el az idős, beteg emberektől.  

 

Akik gyenge és segítségre szorul, az a kormány szemében annyit is ér – ez a filozófia hatja át a kormány legújabb intézkedését is, amellyel megemelte a házi segítségnyújtásra való jogosultság rászorultsági küszöbét. A kormány nem azért csökkenti a támogatását az idős, beteg embereknek, mert ezzel óriási összegeket spórolnak meg – az összeg annyira jelentéktelen, hogy a költségvetés szintjén még a kerekítési hibának sem feleltethető meg.

 

Az intézkedésnek világos üzenete van: ha nem tudsz gondoskodni magadról, annyit is érsz! Ennek jegyében tűnik el március elsejétől a szociális ellátások jelentős része is. A Fidesz-KDNP szolidaritás nélküli, emberellenes rendszert épít, ami társadalmi katasztrófához vezet. A PM meggyőződése, hogy meg kell állítani ennek a rendszernek a kiépülését. Emberséges közpolitikára, a szociális háló azonnali megerősítésére van szükség.

 

Budapest, 2015. január 18.

 

 

PM Sajtó