TAO_visszaélés
Megosztás
2015.2.2. |

A napokban egyre több a társaságiadó-kedvezmény (TAO) sporttámogatásokkal kapcsolatos visszaélés látott napvilágot. A PM felszólítja a kormányt, hogy ezek felszámolása érdekében tegye meg a szükséges lépéseket, az Állami Számvevőszék indítson ellenőrzést, az Nemzetgazdasági Minisztérium pedig vizsgálja felül a TAO rendszert!

 

Egyre több olyan nyilatkozat lát napvilágot, ahol sportvezetők számolnak be a társaságiadó-kedvezmény (TAO) sporttámogatások elosztásával kapcsolatos visszaélésekről és a lehívásokhoz kapcsolódó korrupcióról. Kiderült, hogy a TAO pénzek politikai nyomásra javarészt a fideszes kiskirályok kedvenc csapataihoz áramlanak, gyakran olyan közvetítők útján, akik komoly részesedést kérnek, míg a magas gyermekszámmal működő minőségi munkát végző nevelőegyesületek számára szabályosan szinte lehívhatatlanná válnak a források. A kormány nemrégiben egy törvénymódosítással ágyazott meg a TAO pénzekkel kapcsolatos visszaéléseknek, amikor a társaságiadó-kedvezményt kivették az információszabadságról szóló törvény hatálya alól.

 

A PM felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja ki a TAO pénzek elosztásával kapcsolatos visszaéléseket, s mivel közpénzekről van szó, az Állami Számvevőszék indítson ellenőrzést. Továbbá felszólítjuk a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a TAO rendszerrel kapcsolatos anomáliák megszüntetése érdekében!

 

Budapest, 2015. február 2.

 

Mach Péter, a PM elnökségi tagja

 

 

(kép: lakihegyradio.hu)