Szabó Rebeka
Megosztás
2017.5.4. |

A Párbeszéd Magyarországért arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza az államvédelmi törvény javasolt módosítását, mondván, az csak tovább ront az állatvédelem ügyén.

    A párt szakpolitikusa csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján problémának nevezte, hogy az indítványba nem építették be a civilek javaslatait. Szabó Rebeka azt mondta, a parlament előtt fekvő módosítás egyetlen pozitívuma egy 2010-es uniós irányelv átültetése, de a kormány a jogharmonizációval is elkésett, mert az abban foglaltakat már 2013. óta alkalmazni kellene.
    Bírálta, hogy a törvény csökkentené a civilek lehetőségeit az állatvédelemmel kapcsolatos hatósági ügyekben. Az állatvédő szervezetek például nem indíthatnának eljárásokat a bíróságokon. Annak is elvész a lehetősége, hogy az állattartásból származó termékekre olyan termékdíjat vezessenek be, amit utána állatvédelemre lehet fordítani - tette hozzá.
    A zuglói alpolgármester azt is kritizálta, hogy a jogszabály nem foglalkozik az ebrendészeti telepek fejlesztésével. Ehelyett a törvény kimondaná, hogy amennyiben nem sikerül megfelelően elhelyezni a kísérleti célra alkalmazott vagy a gondatlan emberektől elkobzott állatokat, akkor azokat el lehet altatni - bírált Szabó Rebeka.
    Szabó Rebeka kérte a vadászati törvényt módosítását, hogy "ne lehessen csak úgy lelőni a békés kirándulók kutyáit".

 

Budapest, 2017. május 4., csütörtök (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!