Megosztás
2015.12.11. |

   A Párbeszéd Magyarországért (PM) álláspontja szerint "a kormány szándékosan rohasztja le az egészségügyet", hogy saját haverjainak egy elit ellátórendszert hozzon létre, miközben az ország 90 százaléka szegénykórházakba járhat majd. A párt ezért arra szólítja fel a kabinetet: tegye vissza az ágazatból "ellopott" pénzeket abba. 

    Szabó Tímea, a PM társelnöke pénteken az MTI-nek nyilatkozva rámutatott: az elmúlt öt évben minden ötödik orvos elhagyta az országot, az ápolók pedig ennél is nagyobb arányban mondtak fel, a még itt dolgozók pedig jelentős túlóra végzésére kényszerülnek.
    A politikus szerint ezt példázzák a budapesti Szent Imre kórházban történtek is, ahonnan a jelentős túlmunka miatt távozott számos dolgozó. 
    Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja az intézmény főigazgatójának távozását követelte, mert - ahogy sajtóhírekre hivatkozott - "terrorizálja" az alkalmazottakat. Mindkét politikus a presztízsberuházások leállítására szólította fel a kormányt, és arra, hogy az így felszabaduló összeget fordítsák az egészségügyre.MTI 2015. december 11., péntek

 

 

Új. Bal. Zöld.