Megosztás
2015.9.15. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) bizonyítékkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a kormány a saját törvényeit sem tartja be, illetve a hatóságok átverik a menekülteket - jelentette ki a párt szóvivője kedden Röszkén.

 

    Barabás Richárd, a szerb-magyar határon megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, arra kényszerítik az embereket: jegyzőkönyvben annak ellenére ismerjék el, hogy illegális migránsok, hogy legálisan, határátkelőn kívánnak belépni az országba. Bővebben: http://on.fb.me/1MpnUzk

    Ebben a helyzetben a PM magyarázatot kér Pintér Sándor belügyminisztertől és követeli, hogy tegyen lépéseket a törvénysértés megakadályozása érdekében - tette hozzá.

    Hozzátette, a kormány maga is azt kommunikálja, hogy az számít illegális bevándorlónak, aki a zöldhatáron érkezik, ám aki határátkelőn keresztül, annak a kérelmét elbírálják. Ennek ellenére egy magyar nyelvű papírt íratnak alá a migránsokkal, amiben elismerik, hogy illegális bevándorlók - mondta a PM szóvivője.
    Kitért arra is, hogy eközben 1500 ember rekedt a senki földjén víz és információ nélkül.
    Vagyis látszik, hogy Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak fogalma sincs arról, hogy mit kezdjen a migránsokkal, illetve a kialakult helyzettel, eközben pedig nemcsak a migránsokat verik át, hanem Magyarországot is - értékelt Barabás Richárd.MTI 2015. szeptember 15., kedd 14:16

Fotó: MTI