Szabó Tímea
Megosztás
2017.3.7. |

A Fidesz-KDNP a héten ismét kinyilvánította, hogy nem érdeke a korrupciómentes közélet és az átláthatóság megteremtése. Tovább folytatják inkább a közpénzek lopását és a közpénz tolvajok rejtegetését. A Párbeszéd folytatja a korrupció elleni harcot, újra benyújta javaslatait.

A Fidesz-KDNP képviselői az Országgyűlés igazságügyi bizottságában leszavazták a Párbeszéd hét korrupcióellenes törvénymódosító javaslatát, így többek között a három javaslatból álló korrupció ellenes ügyészségre is nemet mondtak, amely a munkáját pártirányítás alatt végző Legfőbb Ügyészséggel párhuzamosan hoznánk létre.

A Párbeszéd megszüntette volna a politikusok sportszövetségekben betöltött vezető szerepét is. Tarthatatlan, hogy a feudális sporttámogatási rendszerben, ahol Németh Szilárd a Birkózó Szövetség, Kósa Lajos a Korcsolya-, Kocsis Máté pedig a Kézilabda Szövetség elnöke, Orbán Viktor korrupt sameszai és nem szakemberek hoznak döntéseket, és az állami támogatás nem a teljesítmény, hanem a lobbizásnak köszönhetően dől el.

A Párbeszéd radikális változásokat akar a vagyonnyilatkozatok rendszerében is, és független, valódi munkát végző alkotmánybíróságot hozna létre.

Budapest, 2017. március 7.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöki, országgyűlési képviselő

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!