Párbeszéd Magyarországért
Megosztás
2017.5.16. |

Mindenki számít, nemcsak Orbán gazdag haverjai!


Kedden kezdődik a jövő évi adóváltozásokról szóló vita az Országgyűlésben. A kormány megint a gazdag keveseknek akar kedvezni a szegénységben élő többséggel nem foglalkozik, ezért a Párbeszéd olyan javaslatokat nyújt be, amely hozza a kívánt adóbevételeket, és segít az alacsony keresetűek helyzetén.

Az Országgyűlés kedden tárgyalja a 2018-as adóváltozásokat. Többi között lehetővé kívánják tenni, hogy a foci és a labda-sportbizniszek támogatásával csaknem 20 milliárd forintot, a bankadójuk akár 50 százalékát spórolhatnák meg a hitelintézetek. Ezzel az idei 66,5 milliárd forintról 50,4 milliárdra csökkenhet a bankadó összege. A Párbeszéd inkább azt javasolja, hogy a bankadó egy részét ne a sportbizniszre fordítsák, hanem a lakhatási és törlesztési nehézségekkel küzdő devizahitelesekre.

Azért, hogy a mikro- és kisvállalkozások ne a szürkegazdaságban foglalkoztassák a dolgozóikat a minimálbér-emelés miatt, a Párbeszéd ellentételezést javasol a bérköltség-emelkedés miatt.

A jelenlegi egy ingatlan helyett már háromig választható lenne a legegyszerűbb és legnagyobb megtakarítást biztosító adózási mód, a tételes átalányadó. A fizetendő adó szobánként mindössze évi 38 400 forint lenne. Miközben kiderült, hogy az Airbnb lakáskiadók 81 százaléka nem vallotta be a teljes bevételét. A Párbeszéd olyan módosító javaslatot nyújt be, amely szerint továbbra is egy lakás után lehetne választani a tételes átalányadót, nem három után, egészen addig, amíg az Airbnb-s lakáskiadók sokmilliárdos bevétel- és adóeltitkolása nem rendeződik.


Budapest, 2017. május 16.
Párbeszéd Sajtó

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!