Szabó_Tímea
Megosztás
2015.3.11. |

Az Országgyűlés Népjóléti bizottságában a mai napon a kormánypárti és jobbikos képviselők ismét elutasították a PM nő- és gyermekvédelmi törvényjavaslat-csomagjának napirendre vételét. Az indoklásban szerepeltek többek között „filozófiai különbségek”, miközben a családon belüli erőszak problémájáról sem a kormány képviselője, sem a Fidesz-KDNP-s képviselők nem szóltak egy szót sem.

 

A PM már többször javasolta, hogy az Országgyűlés elé kerüljön egy olyan javaslatcsomag, mely érdemben javíthatná a gyermekek, a kisgyermeket nevelők és a nők helyzetét. Аz elmúlt hónapok szigetszentmiklósi és egyéb tragikus eseményei fényében a javaslat többek között szigorította volna а családon belüli erőszak büntetési tételét és az önkormányzatban dolgozók gyermekvédelmi mulasztását, erősítette volna a gyermekek jogait szemben a jelenlegi túlhangsúlyozott kötelezettségekkel, támogatta volna a nők részmunkaidős és egyéb munkavállalását, emelte volna a hét éve befagyasztott családi pótlék összegét, és 14 évre emelte volna a gyerekek büntethetőségi korhatárát.

 

Felháborító, hogy a kormánypárti képviselők továbbra is szemet hunynak nők- és gyermekek tízezreinek bántalmazása és az egyre mélyülő szegénységük és kilátástalanságuk fölött, miközben filozófiai okokra hivatkozva magyarázzák a kormány bukott politikájának bizonyítványát.

A PM meggyőződése, hogy ennek az állapotnak mielőbb véget kell vetni, különben a szolidáris és esélyteremtő Magyarország puszta álom marad.

 

Szabó Tímea

országgyűlési képviselő, a PM társelnöke