érettségi
Megosztás
2018.5.7. |

Orbán Viktor 4. kormánya semmit nem tanult, és mindent elfelejtett. A ma kezdődő érettségi után a tandíj és a szabadságkorlátozó kormány elől menekülve így várhatóan még többen folytatják külföldön a tanulmányaikat. A többség pedig még arról sem álmodhat, hogy gimnáziumi érettségit tegyen. 

Tavaly is több mint ezerrel nőtt a külföldi egyetemen továbbtanulók száma, s idén is ez várható. Az Orbán-rezsim nemhogy támogatná, de kifejezetten elriasztja a magyar fiatalokat a tanulástól. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dilettáns vezetője érettségiző, diplomát szerző fiatalok helyett alulfizetett bérmunkásokat akar. És a kormány az ő akaratát, a korrupt Fidesszel összefonódó magyar nagytőkések akaratát hajtja végre. Kiszakította a szakképzést a közoktatásból és a gazdasági minisztériumnak adta át, a szakközépiskolai érettségi átalakításával megnehezítette diákok tízezreinek továbbtanulását, a gimnáziumi férőhelyek csökkentésére törekszik, a tandíjjal elriasztja a rosszabb anyagi hátterű fiatalokat az egyetemtől. Már középiskolába is egyre többen járnak külföldre, különösen Ausztriába.

A Párbeszéd igazságos Magyarországot és tudástársadalmat teremtene. Növelné a gimnáziumi férőhelyeket, teljes értékű érettségit adna a szakközépiskolásoknak, ingyenessé tenné az első diplomát.


Budapest, 2018. május 7.
Dr. Erőss Gábor
a Párbeszéd elnökségi tagja, oktatási szakpolitikus

 

Csatlakozz!