Somfai_Ágnes_Szabó_Rebeka_sajtotajekoztato_20140218
Megosztás
2014.3.10. |

A baloldali összefogás pártjai szerint a kormány magára hagyta a szegényeket és a családokat.

Erről Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A Magyar Szociális Fórum adataira hivatkozva azt mondta, hogy 112-re emelkedett az idén télen megfagyott emberek száma, és az áldozatok kétharmada a saját lakásában halt meg.

 

Az ellenzéki politikus közlése szerint 2011-ben a teljes magyar lakosság 12 százaléka nem tudta rendesen fűteni a lakását. Milyen rezsicsökkentés az, ahol az emberek a saját lakásukban megfagynak? – kérdezte a független képviselő.

Az Összefogás pártjai le fogják váltani a kormányt és április 6. után mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a szegénységet – szögezte le. Ennek érdekében egy harminc százalékos, fenntartható rezsicsökkentést fognak bevezetni, megszüntetik az egykulcsos adórendszert és háromszáz milliárd forintos munkahelyteremtő programot indítanak be – közölte, hozzátéve: átalakítják 15 milliárd forintból a közétkeztetés rendszerét, a hajléktalanokat pedig kiterjedt közösségi bérlakásszektorral segítik majd.

Somfai Ágnes, az Összefogás képviselőjelöltje azt mondta, a Fidesz-kormány elfelejtkezik a lakhatás problémájáról. Az Együtt-PM úgy gondolja, hogy a kormányzatnak olyan átfogó szociálpolitikai és lakáspolitikai koncepciót kellene letennie az asztalra, amelyik megoldja a problémákat – jelentette ki. Az önkormányzatok felelősségét is említő Somfai Ágnes fontosnak nevezte a lakhatási támogatások növelését.

 

Budapest, 2014. február 18.