Megosztás
2015.8.6. |

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy az ÁNTSZ Agárdon és Gárdonyban bezáratja a szabad strandokat. Ahogy a vasárnapi boltbezárásnál, most is az alacsonyabb jövedelmű nyaralni, fürdőzni vágyók kikapcsolódását lehetetleníti el a kormány.

Orbánék először az olcsóbb élelmiszerboltok helyett az üdülőövezetek drága éttermeibe próbálta kényszeríteni a nyaralókat. Most az esetleges hiányosságok időben történő jelzése és a szabad strandok felújításának, biztonságossá tételének támogatása helyett a nyári kánikulában szűkítenék az ingyenes strandolási lehetőségeket.

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy az 1 napra leutazó, kiskeresetű családokat, fiatalokat és időseket a sok esetben megfizethetetlenül drága strandokra kényszerítenék, miközben Seszták Miklós szűkebb pátriájában a Kisvárdai Várfürdő fejlesztésére 2,5 milliárdot költenek.

A PM felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a kiskeresetűek nyaralási lehetőségeinek korlátozását, inkább bővítsék lehetőségeiket, hogy azok is pihenhessenek tavainknál, akiknek nincs lehetősége hosszabb nyaralásra, főleg nem külföldön.

A PM írásbeli kérdéssel fordul Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez azt tudakolva: miért magánvállalkozók fürdőit támogatja a kormány a hagyományos tóparti, nyitott strandokkal szemben, és a jövőben hogyan kívánja támogatni az önkormányzatokat azért, hogy több és jobb nyitott- és szabad strandok létesülhessen.

 
Budapest, 2015. augusztus 6.
 
Mach Péter, a PM elnökségi tagja