Szabó Tímea
Megosztás
2017.5.3. |

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be az "urizálást, az ipari méretű lopásokat" és ne a gazdagoknak akarjon kedvezni a jövő évi költségvetéssel.

    Szabó Tímea szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a 2018-ra javasolt büdzsé "Orbán Viktornak és elitjének az urizáló" költségvetése. Miközben négymillióan keresnek kevesebb mint havi 90 ezer forintot, a három és több gyermekes családoknak pedig több mint negyven százaléka él szegénységben, a kormány a társasági nyereségadót, valamint az éttermi szolgáltatások áfáját csökkenti - bírált, hozzátéve: idén egymillió ember nem tudta felfűteni a lakását, a kabinet viszont a "vagyonosok által igénybe vett" csok-ra költ 226 milliárd forintot.
    Nem lehet az emberek költségvetése az, amelyben az oktatásra csak plusz 84 milliárd forint jut, miközben a Puskás Ferenc Stadionra "eltapsolnak" 65 milliárd forintot - folytatta a független képviselő. Azt is szóvá tette, hogy a minimálbér még mindig nem éri el a létminimum összegét, eközben a családi pótlék forrásait négymilliárd forinttal csökkentik.
    Ezalatt folytatódnak az "ipari méretű lopások, a paksi erőmű bővítésére 107, a Liget-projektre 30 milliárd forintot költenek, és a kabinet továbbra sem hajlandó lemondani a "világ legdrágább", Belgrádot Budapesttel összekötő vasútvonaláról - jelentette ki a politikus.
    A Párbeszéd újra benyújtja saját, az alapjövedelem bevezetéséről szóló javaslatát, ami a büdzsé egyensúlyának megtartása mellett fenntartható jólétet hozna az országnak - közölte. Szabó Tímea elmondta, 2200 milliárd forintot csoportosítanának át, a nettó minimálbért pedig havi 120 ezer forintra növelnék.

 

Budapest, 2017. május 3., szerda (MTI)

 


Ismerd meg a 
Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!