ételosztás
Megosztás
2017.11.28. |

A Párbeszéd szerint a kormány azzal próbálja elfedni a szegénységet, hogy betiltaná az ételosztást a civil szervezeteknek és a pártoknak.

    Az ellenzéki párt arra a sajtóban megjelent rendelettervezetre reagált, amely szerint csak állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztásra, civilek és politikai pártok nem. Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja keddi budapesti, ételosztással egybekötött sajtótájékoztatóján a tervezetet embertelennek és felháborítónak nevezte.    

 A párt szerint minden ételosztás, ahol több százan vagy több ezren állnak sorban, valójában egy néma tüntetés a hazug kormánypropaganda ellen, amely azt sugallja, hogy Magyarországon minden jól megy, Magyarország erősödik és fejlődik - fogalmazott a politikus.    

 Hozzátette, az ország lakosságának egyharmada a létminimum alatt él, egynegyede pedig rendszeresen éhezik és nem jut minőségi ételhez, miközben a Fidesz és baráti körének pénztárcája egyre vastagabb lesz.    

 Tordai Bence szóvivő felidézte, a Párbeszéd négy évvel ezelőtti megalakulása óta folytatja a Tenni kell! kampányt, amelynek része az ételosztás.     

 Ezt egy rendelet miatt nem szüntetik be, ha pedig elfogadják a tervezetet, akkor a döntést megtámadják az Alkotmánybíróságon - jelentette ki.   

 Hozzáfűzte, ha létezne valódi szociális rendszer Magyarországon, akkor nem a pártoknak, egyházaknak és civil szervezeteknek kellene megmenteniük az embereket az éhezéstől.  
 A sajtótájékoztató után a párt aktivistái meleg ételt osztottak a Blaha Lujza téri aluljáróban.

 

Budapest, 2017. november 28., kedd (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!